Xavi: Začína sa nová éra. Pedri s Gavim môžu prekonať Busquetsa, Iniestu aj mňa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Xavi: Začína sa nová éra. Pedri s Gavim môžu prekonať Busquetsa, Iniestu aj mňa
Sergio Busquets drží trofej Superpohára po finálovom triumfe s Realom Madrid.
Sergio Busquets drží trofej Superpohára po finálovom triumfe s Realom Madrid.Profimedia
Tréner Barcelony Xavi Hernández (43) verí, že v klube sa začína nová éra po tom, čo Sergio Busquets (34) v týždni oznámil, že na konci aktuálnej sezóny sa po vypršaní zmluvy s "Blaugranas" rozlúči.

Defenzívny stredopoliar bol kľúčovou súčasťou slávnej éry úspechov klubu, ktorý vyhral trikrát Ligu majstrov. Ak Barcelona v nedeľu porazí Espanyol, získa svoj deviaty titul v La Lige. Prvý od roku 2019.

Busquets hral ako pivot za Andrésom Iniestom a Xavim v ikonickej trojici stredopoliarov a všetci traja vyhrali so Španielskom aj majstrovstvá sveta v roku 2010. Tréner vyjadril nádej, že Pedri a Gavi dokážu prekonať všetko, čo on, Iniesta a Busquets v Barcelone dosiahli.

"Pracujeme na vytvorení novej éry. Dúfam, že hráči ako Gavi a Pedri nás dokážu dokonca prekonať. Taký je život, taký je šport. Je tu veľmi dobrá partia, najmä domáci hráči. Verím, že pôjdu v Busquetsových šľapajách a dosiahnu také úspechy ako on. Začína sa nová éra," uviedol 43-ročný lodivod na tlačovej konferencii pred súbojom s mestským rivalom.

Busquets nastúpil za Barcelonu viac ako 700-krát a zdvihol nad hlavu 31 trofejí. Jeho historicky najvyššie umiestnenie v hlasovaní o Zlatú loptu však bolo 20. miesto v roku 2012.

"Je to najlepší defenzívny stredopoliar, akého som kedy videl. To, že nebol nominovaný na Zlatú loptu, bola pre mňa nespravodlivosť," zdôraznil Xavi. Rodák zo Sabadellu sa už skôr vyjadril, že sa radšej sústredí na tímové úspechy než tie individuálne a nedeľa ponúka Kataláncom šancu spečatiť triumf v La Lige.

"Do toho zápasu ideme na 200 percent," povedal Xavi Hernández pred katalánskym derby s Espanyolom. "Vidím, že hráči trénujú naplno. S nádejou, túžbou a intenzitou, aby vyhrali La Ligu," uzavrel.

Espanyol - Barcelona, nedeľa 21:00