Udalosti La Ligy: Barcelona a Real si pred El Clásicom schuti zastrieľali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Barcelona a Real si pred El Clásicom schuti zastrieľali
Benzema zažil vydarený duel.
Benzema zažil vydarený duel.THOMAS COEX / AFP
Katalánsky veľkoklub sa na ihrisku Martíneza Valera rozbehol k víťazstvu 4:0, zatiaľ čo "Los Blancos" pôsobili odhodlane pri výhre 6:0 nad Valladolidom.

Barcelona a Real Madrid mali pred sebou zápasy, ktoré sa mohli zdať jednoduché, ale v súčasnom svete futbalu je čoraz ťažšie vyprodukovať takéto jednoznačné víťazstvá, aké predviedli proti Elche, respektíve Realu Valladolid. Rozdiel v tabuľke je medzi rivalmi stále 12-bodový, takže sa zdá nepravdepodobné, že v boji o titul dôjde k nejakému vzrušeniu.

Robert Lewandowski a Karim Benzema sa vrátili do streleckej listiny La Ligy po približne mesiaci a pol. Poliak zaznamenal dva góly i asistenciu a Francúz v úctyhodne krátkom čase zaknihoval hetrik. Boj o najlepšieho strelca je stále otvorený, trojgólový náskok má v ňom so 17 presnými zásahmi Lewandowski, ktorý odohral o tri stretnutia viac ako Benzema. Do konca sezóny zostáva ešte 11 zápasov a stále je priestor na to, aby sa situácia zmenila. Kanonierov prenasledujú Enes Ünal (13), Joselu Mato, Borja Iglesias a Iago Aspas (všetci 12).

Aj keď sa zdá, že o držiteľovi titulu už niet pochýb, napätie je oveľa väčšie, ak sa zameriame na dianie v iných častiach tabuľky, najmä v zóne zostupu. Nový lodivod Sevilly José Luis Mendilibar debutoval víťazstvom proti Cádizu a s mužstvom sa začal vzdiaľovať nelichotivému pásmu vypadnutia. S 31 bodmi na konte strácajú Sevillčania už len šesť bodov na siedme miesto.

Pokiaľ ide o pohyby na trénerských lavičkách, je čas vycestovať do Katalánska, aby sme prediskutovali situáciu v Espanyole, ktorý po štyroch porážkach za sebou prepustil Diega Martíneza. Valladolid vyhodil kouča Josého "Pachetu" Roja. Už teraz je isté, že Luis García Fernández, ktorý doteraz pôsobil v mládežníckej akadémii Realu Madrid a je pripravený urobiť skok medzi elitu v barcelonskom klube, v ktorom si ako hráč toľko užil. Práve on je tým, koho si modro-bieli vybrali ako nového lodivoda

HRÁČ KOLA

Ocenenie po dlhom čase získava Benzema, a to za svoje zásluhy. Miestami sa ani nemusel pozerať smerom k bráne, aby prekonal Sergia Asenja, ktorý nemal svoj najlepší deň. Nepomohol ani herný plán, ktorý Valladolidu do polčasu nedal žiadne reálne možnosti. Útočník sa vrátil do svojej najlepšej formy, čo je jedna z hlavných devíz klubu z hlavného mesta, ktorý sa na štadióne Camp Nou proti Barcelone pokúsi o prienik do finále Copa del Rey.

NAJKRAJŠÍ GÓL

Hviezdou kola bol jednoducho Karim. Nebol to víkend s veľkými umeleckými dielami, ale aspoň jedno sme mohli vidieť práve v zápase medzi Madridom a Valladolidom. Rodrygo dostal na pravom krídle priestor, v pokutovom území sa uvoľnil kľučkou, pred bránou našiel aktuálneho držiteľa Zlatej lopty, ktorý sa dokázal akrobaticky presadiť.

Benzema, veľmi protagonista
Benzema, veľmi protagonistaAFP / Opta by Stats Perform