Espanyol predstavil nového trénera, klub angažoval svojho bývalého hráča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Espanyol predstavil nového trénera, klub angažoval svojho bývalého hráča
Luis García, nový tréner Espanyolu.
Luis García, nový tréner Espanyolu.RCD Espanyol
Novým trénerom Espanyolu je bývalý hráč Luis García (42), ktorý vo funkcii nahradil Diega Martíneza (42). Potvrdil to klub, ktorý s ním podpísal zmluvu do 30. júna 2024.

Rodák z Ovieda v minulosti uviedol: "Najlepšia vec na Barcelone je byť v Espanyole". Práve týmto výrokom, ktorým vtedy demonštroval svoju oddanosť, ho klub privítal v novej úlohe.

Vedenie presvedčila najmä jeho charizma, schopnosti vodcu z hráčskych čias a dobrá trénerská práca či už v tíme RSC Internacional, ktorý je spojený s Realom Madrid, alebo v predchádzajúcich troch sezónach v mládežníckom mužstve Damm. To boli argumenty, ktoré ho priviedli späť na štadión Cornellá-El Prat.

Posledné duely Espanyolu
Posledné duely EspanyoluFlashscore

García hájil dres modro-bielych od roku 2005 až do začiatku súťažného ročníka 2011/2012. Celkovo zaň odohral 262 zápasov (La Liga, Copa del Rey, Španielsky Superpohár, Európska liga) a vsietil 60 gólov. 

V roku 2006 vyhral Španielsky pohár v pamätnom finále proti Realu Zaragoza (4:1) na štadióne Santiaga Bernabéua, o rok neskôr spolu s tímom neuspel vo finále Európskej ligy. Okrem toho sa sedemkrát predstavil aj v reprezentačnom drese Španielska.

Po štyroch prehrách v rade sa Espanyol nachádza v aktuálnej sezóne v zóne zostupu. Nového lodivoda čaká domáci debut, v ktorom jeho hráči vyzvú Athletic Bilbao.

Postavenie Espanyolu v tabuľke La Ligy
Postavenie Espanyolu v tabuľke La LigyFlashscore