La Liga hlási rekordný počet vyhodených trénerov, pribudla ďalšia dvojica

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
La Liga hlási rekordný počet vyhodených trénerov, pribudla ďalšia dvojica
Tréneri v Španielsku to nemajú ľahké.
Tréneri v Španielsku to nemajú ľahké.Profimedia
Španielsky futbalový klub Real Valladolid ukončil spoluprácu s trénerom Josem "Pachetom" Rojom (55). K tomuto kroku pristúpilo vedenie účastníka La Ligy po nedeľňajšej vysokej prehre 0:6 na pôde Realu Madrid. Koniec pôsobenia svojho kouča oznámil aj Espanyol Barcelona.

Pacheta prišiel do klubu na začiatku minulej sezóny a dostal tím naspäť do najvyššej súťaže. "Klub si uvedomuje dôležitosť trénera a úlohu, ktorú zohral od svojho príchodu. S cieľom záchrany sme sa však rozhodli pokračovať iným smerom," znie v oficiálnom vyhlásení Valladolidu, ktorý figuruje v tabuľke na šestnástom mieste a od pásma zostupu ho delí jeden bod. 

Významnú zmenu ohlásil aj barcelonský Espanyol. Na jeho lavičke končí Diego Martínez. Tím prehral uplynulé štyri ligové zápasy za sebou a od zóny zostupu ho delí len lepšie skóre v porovnaní s UD Almería.

"Výsledky priviedli náš klub k tomuto rozhodnutiu s jediným a jasným cieľom – udržať sa v najvyššej súťaži," uvádza sa v klubovom stanovisku. V La Lige skončilo v tejto sezóne svoje pôsobenie už jedenásť trénerov, čo je najvyšší počet v histórii.