Šesť gólov Realu Madrid, Benzema strelil hetrik za sedem minút. Vyhralo aj Atlético

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šesť gólov Realu Madrid, Benzema strelil hetrik za sedem minút. Vyhralo aj Atlético
Aktualizované
Takto akrobaticky sa Benzema postaral o jeden zo svojich troch gólov.
Takto akrobaticky sa Benzema postaral o jeden zo svojich troch gólov.TASR
Futbalisti Celty Vigo remizovali v úvodnom zápase nedeľného programu 27. kola španielskej La Ligy s Almeríou. Pozíciu favorita splnil Real Madrid, ktorý doma triumfoval proti Valladolidu hladko 6:0.

Celta Vigo - UD Almería 2:2 (2:2)

Góly: 10. Seferovič, 42. Pérez - 7. Babič, 32. Puigmal

Stretnutie vo Vigu odštartovalo v dobrom tempe. Babič už po siedmich minútach poslal Almeríu do vedenia, ale zakrátko odpovedal Seferovič, ktorého centrom v päťke našiel mladý Veiga. Individuálnu akciu Suaréza zakončil presne Puigmal, čím vrátil hosťom vedenie. Napriek tomu Celta vyrovnala zásluhou strely z diaľky od Péreza.

Po zmene strán zaujímavú príležitosť nevyužil Suaréz a pri záverečnom tlaku trafil brvno Aspas. Preto sa body delili. Celta neprehrala už šesťkrát po sebe, Almería ostáva v zóne zostupu. Slovenský záložník hostí Martin Šviderský znova do hry nezasiahol. Sedel na lavičke náhradníkov.

Real Madrid - Real Valladolid 6:0 (4:0)

Góly: 29., 32., 36. Benzema, 22. Rodrygo, 73. Asensio. 90+1. L. Vazquéz

Hostia mohli vyhrávať, ale Mesa opečiatkoval žrď a Monchu vo vyloženej šanci mieril nepresne. Preto spustil svoju šou Real Madrid. Rodrygo otvoril skóre, aby následne v rozmedzí siedmich minút zaknihoval Karim Benzema bleskový hetrik. Hlavne druhý zásah stál za to, keď ťažkú loptu dokázal akrobaticky cez hlavu poslať do siete.

Aj druhé dejstvo odštartovalo strelou do žrde, tentoraz ju obstaral Pérez. Druhý gól Rodryga nebol uznaný pre predošlú ruku Viníciusa, no presadil sa ešte Marco Asensio. Spomínaný Rodrygo ukončil duel s bilanciou 1+2, Vinícius dvakrát asistoval. Valladolid má po prehre iba bodový náskok pred zónou zostupu.

Do hry sa prvýkrát od 3. januára 2023 dostal Hazard, pričom v La Lige nastúpil po 204 dňoch, premiérovo od 11. septembra. Mohol skórovať, v 86. minúte minul odkrytú časť bránky. Pripísal si aspoň asistenciu na posledný zásah. Real Madrid napriek výhre ostáva na druhom mieste tabuľky a na vedúcu Barcelonu stráca dvanásť bodov. Obaja rivali sa stretnú už v stredu v rámci odvety semifinále Copa del Rey.

Villarreal - Real Sociedad 2:0 (0:0)

Góly: 77. Parejo (pen.), 81. Jackson, ČK: 90+1. Jackson (Villarreal)

Villarreal doma uspel zásluhou dvoch gólov zo závere a upevnil si šieste miesto tabuľky. Real Sociedad zotrval na štvrtej priečke, no stratil dôležité body v boji o Ligu majstrov.

Atlético Madrid - Real Betis 1:0 (0:0)

Gól: 86. Correa

Atlético využilo prehru Realu Sociedad a po zisku troch bodov má na tretej priečke náskok už šiestich pred týmto baskickým tímom. Päť ich stráca na druhý Real Madrid. Domáci však dlho čakali na vytúžený gól, ten prišiel až v závere po peknej individuálnej akcii Ángela Correu. Betis ostáva piaty.

Aktuálna tabuľka španielskej La Ligy.
Aktuálna tabuľka španielskej La Ligy.Flashscore