Udalosti La Ligy: Temný týždeň skleslej Barcelony dáva druhú nádej Realu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Temný týždeň skleslej Barcelony dáva druhú nádej Realu

Xavi prežil náročný týždeň. Vo štvrtok skončil v Európskej lige na Manchestri United, v nedeľu takticky nestačil na Almeríu.
Xavi prežil náročný týždeň. Vo štvrtok skončil v Európskej lige na Manchestri United, v nedeľu takticky nestačil na Almeríu.Profimedia
"Blaugranas" nevyužili šancu zvýšiť odstup v tabuľke, keď prehrali s Almeríou najtesnejším rozdielom. Real Madrid v derby remizoval 1:1 s dobre hrajúcim Atléticom, ktoré postupne ukazuje svoju lepšiu verziu a upevňuje si postavenie znamenajúcu Európu.

Pre Barcelonu to bol temný týždeň. Klub, ktorý vypadol z Európskej ligy hneď na prvej prekážke v podobe Manchestru United, si chcel napraviť chuť v La Lige. Almería sa zámerom "Blaugranas" vyhla, priamočiarou a efektívnou hrou dosiahla víťazstvo s cenou zlata, vďaka ktorému môže snívať o záchrane. 

Po prehre svojho soka sa Real Madrid udržal v hre o titul. "Los Merengues" na Santiago Bernabeu remizovali 1:1 s lepšou verziou Atlética. Body sa delili po hlavičke Álvara Rodrígueza. Napriek maximálnemu úsiliu Ancelottiho zverenci nedokázali duel otočiť, čím fanúšikov znervóznili. Stres sa pre nich skončil nedeľňajším triumfom Almeríe.

Tabuľka La Ligy po 23. kole.
Tabuľka La Ligy po 23. kole.Flashscore

Gól kola

Zásah, ktorý strelil El Bilal Touré proti Barcelone, nepochybne rozhodol o najdôležitejšom momente 23. kola La Ligy. Útočník Almeríe zakončil presne po prihrávke Kolumbijčana Luisa Suáreza. Gól odzrkadľuje dobrú dynamiku tímu, ktorý sa nezľakne veľkých súperov. Triumf navyše prerušil sériu giganta bez prehry. Barca v La Lige neprehrala od októbra, keď si odniesla bolestivú prehru 1:3 v El Clásicu na Bernabéu.

Hráč kola

Celta Vigo sa môže pochváliť Gabrielom Veigom. Stredopoliar sa v zápase medzi Galícijčanmi a Valladolidom blysol dvomi gólmi. Veiga sa neuspokojil len s trefami do čierneho, keď Seferovičovi pripravil prvý gól duelu a dokázal, že patrí medzi najvýkonnejších hráčov v Európe do 21 rokov. V tejto sezóne má na konte osem zásahov a tri asistencie v 22 dueloch. Za necelý rok sa stal jedným z pilierov Celty - celku, ktorý po príchode trénera Carlosa Carvalhala opäť získal pôdu pod nohami a vzďaľuje sa od pásma zostupu.