Druhý postup v rade. Wrexham vlastnený McElhenneym a Reynoldsom bude hrať v League One

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý postup v rade. Wrexham vlastnený McElhenneym a Reynoldsom bude hrať v League One

Wrexham bude hrať po letnej prestávke v League One.
Wrexham bude hrať po letnej prestávke v League One.AFP
Wrexham vlastnený hollywoodskymi hviezdami Robom McElhenneym a Ryanom Reynoldsom si v sobotu suverénnym spôsobom zabezpečil druhý postup po sebe, keď porazil Forest Green 6:0.

Wrexham - Forest Green 6:0

Víťazstvo znamená, že waleský klub bude ďalšiu sezónu hrať v League One (tretia najvyššia súťaž) po tom, čo v apríli 2023 ukončil 15-ročnú absenciu účasti v ligovej pyramíde víťazstvom v piatej najvyššej súťaži National League.

Odkedy McElhenney a Reynolds v roku 2021 prekvapujúco kúpili nevýrazný Wrexham, ich investície pomohli tímu dostať sa späť do pyramídy EFL a zároveň priniesli klubu celosvetové uznanie prostredníctvom dokumentárneho seriálu spoločnosti Disney.

Na rozdiel od ostatných súperov z League Two umožnila rastúca sláva Wrexhamu v Spojených štátoch, aby sa zverenci Phila Parkinsona vydali na predsezónne turné po Severnej Amerike, ktoré zahŕňalo zápasy proti Chelsea a Manchestru United.

Podľa účtovnej závierky zverejnenej minulý mesiac však Wrexham dlhuje McElhenneymu a Reynoldsovi deväť miliónov libier po tom, čo minulý rok prerobil päť miliónov libier. Financie však boli to posledné, na čo fanúšikovia Wrexhamu mysleli, keď ich tím v sobotu deklasoval Forest Green.

Výsledky na ďalších štadiónoch znamenali, že triumf zabezpečil Wrexhamu miestenku v League One, zatiaľ čo prehra prakticky definitívne odsudzuje Forest Green na vypadnutie do National League.

Postup z League Two si už predtým zaistil i Stockport.
Postup z League Two si už predtým zaistil i Stockport.Flashscore