City sa dostalo na čelo. Čisté konto Dúbravku, United zachraňovali bod v Bournemouthe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
City sa dostalo na čelo. Čisté konto Dúbravku, United zachraňovali bod v Bournemouthe
Aktualizované
Newcastle odohral jeden z najlepších zápasov sezóny.
Newcastle odohral jeden z najlepších zápasov sezóny.Profimedia
Futbalisti Newcastlu vyhrali v úvodnom zápase 33. kola anglickej Premier League proti Tottenhamu a poskočili na šieste miesto. Manchester City zdolal Luton Town a priebežne poskočil na prvé miesto tabuľky.

Newcastle - Tottenham 4:0

Švédsky útočník Alexander Isak potvrdil svoju skvelú formu, pretože skóroval v šiestom domácom stretnutí Premier League po sebe. To pred ním v klube zo severu Anglicka dokázali iba Shearer, Andy Cole a Les Ferdinand. Presadil sa dvakrát a vo všetkých súťažiach má na konte 21 gólov.

Cez dvadsiatku sa počas jednej sezóny v drese Newcastlu naposledy dostal Alan Shearer (2003/04). Straky skórovali v každom z uplynulých 17 duelov v St James Parku. Výborne hral aj Anthony Gordon, nakoľko dva góly pripravil a jeden sám strelil.

Počas aktuálneho ročníka sa stal presadil proti každému súperovi z tzv. Big Six a zároveň strelil svoj desiaty ligový gól, čím naďalej zlepšuje svoje maximum. Okrem toho má na konte až deväť prihrávok. Pred týmto zápasom bývalý obranca Rio Ferdinand povedal, že stopér hostí Micky van de Ven má potenciál, aby sa stal jedným z najlepších zadákov na svete.

Avšak, pri oboch zásahoch ho hráči Newcastlu veľmi podobnou kľučkou doslova posadili na zadok a následne skórovali. Tottenham neskóroval na štadióne Newcastlu prvý raz po sedemnástich ligových dueloch, pričom v stretnutiach strák padlo v tomto ročníku Premier League už 124 zásahov, čo je jasne najviac.

Konečnú podobu výsledku dal štvrtým zásahom v tejto sezóne obranca Fabian Schär. Spurs zaznamenali najvyššiu prehru v aktuálnom ročníku. Slovenský brankár Martin Dúbravka nastúpil na 25. zápas tejto sezóny a druhýkrát po sebe udržal čisté konto. Dokopy ich zaznamenal sedem a v Premier League už 41.

Straky priebežne poskočili na šieste miesto, kde majú 50 bodov. Tottenham klesol na piatu priečku so 60 bodmi.

Brentford - Sheffield United 2:0

Brentford zaknihoval prvú výhru od 10. februára, takže ukončil neúspešnú deväťzápasovú sériu. Mladý záložník Ollie Arblaster si strelil vlastný gól a ten sa ukázal ako víťazný. Domáci poskočili na štrnáste miesto, Sheffield United ostáva posledný.

Burnley - Brighton 1:1

Burnley mohlo pomýšľať na víťazstvo, pretože do vedenia ho poslal Brownhill, lenže zakrátko brankár Alen Murič nedokázal spracovať jednoduchú malú domov a lopta prešla za čiaru. Mladý gólman spravil ďalšiu veľkú chybu, minulý týždeň pri odkope trafil útočníka a hrací predmet tiež skončil v bráne. Brighton tak šťastne zachránil bod.

Manchester City - Luton 5:1

Tréner Guardiola pred odvetou Ligy majstrov proti Realu Madrid nechal na lavičke Rodriho a Fodena, ale uzdravený De Bruyne nechýbal v základnej zostave. Domáci sa dostali do vedenia už na úvod zásluhou vlastného gólu Daikiho Hašioku. Manchester City vyslal až 37 striel, čo je rekord tohto ročníka PL.

Viac pokoja na kopačky favorita dal krásnym gólom, prvým v tejto ligovej sezóne, Mateo Kovačič a Erling Haaland premenil penaltu, čím sa postaral o svoj 20. presný zásah v aktuálnej sezóne Premier League. Za hostí znížil Ross Barkley, vsietil piaty ligový gól v tejto sezóne, čo je jeho najlepší počin od ročníka 2015/16.

Krásnou individuálnou akciou sa presadil Jéremy Doku, ten skóroval v PL prvý raz od začiatku novembra. Skvelú formu potvrdil obranca Joško Gvardiol, keďže v stredu skóroval proti Realu a teraz okrem asistencie parádne trafil z hranice pokutového územia pod brvno. Bol to jeho prvý gól v PL.

Cityzens ťahajú sériu 41 zápasov bez prehry, pričom rekordom klubu je 42 medzi rokmi 1919 a 1921. Navyše priebežne poskočili na prvé miesto v tabuľke, kde majú 73 bodov, čo je o dva viac ako Arsenal a Liverpool, ale oba tímy hrajú svoje stretnutia v nedeľu.

Nottingham - Wolverhampton 2:2

Brazílsky útočník hostí Matheus Cunha skóroval dvakrát a celkovo má na konte už jedenásť ligových gólov, vďaka čomu prežíva svoju najlepšiu sezónu v kariére. Navyše iba dvaja hráči Wolves dali v Premier League počas jedného ročníka viac zásahov. Boli to Raúl Jimenéz (17, 13) a Steven Fletcher (12). Výbornú formu má aj domáci záložník Morgan Gibbs-White, keďže v posledných piatich dueloch má bilanciu 2+3. 

Bournemouth - Manchester United 2:2

Útočník Dominic Solanke otvoril skóre stretnutia a 17. gólom v jednej sezóne Premier League vytvoril nový rekord Bournemouthu, pretože taký vysoký počet medzi anglickou elitou nedal žiadny iný hráč. Dobrú formu potvrdil aj Justin Kluivert, pretože na gól prispel v každom z ostatných troch duelov (1+2).

Holanďan dal v PL šiesty gól, rovnaký počet ako jeho otec Patrick. Junior na to potreboval o jeden duel viac (26). Argentínsky obranca Marco Senesi asistoval na oba presné zásahy, pričom doteraz v seniorskej kariére ani raz nemal za jeden ročník viac ako dve asistencie, čo v sobotu zvládol v rozmedzí 20 minút.

Celkovo ich má na konte štyri, k tomu pridal štyri góly. Ide o jeho najlepšiu sezónu. Záchranom Manchestru United sa znova stal kapitán Bruno Fernandes. Od jeho debutu v PL vo februári 2020 nikto iný nedal za Red Devils viac gólov (52). Najskôr vyrovnával na 1:1 a potom z penalty na 2:2.

Portugalčan sa v ostatných troch dueloch presadil celkovo štyrikrát. Bournemouth síce klesol na dvanáste miesto, ale naďalej predvádza dobré výkony, za ktoré si jeho tréner Iraola vyslúžil aj cenu pre najlepšieho manažéra za marec.

Cherries mali šancu prvý raz v PL vyhrať doma štyrikrát po sebe, ale nepodarilo sa im to. Rovnako tak opäť nezdolali Red Devils v oboch dueloch počas jednej sezóny, ale získali až štyri zo šiestich bodov. Manchester United je na siedmej priečke s rovnakým počtom 50 bodov ako má aj šiesty Newcastle.

V nadstavenom čase Kambwala fauloval na hranici šestnástky Christieho a rozhodca nariadil pokutový kop v prospech domácich. Zasiahol však VAR a po zhliadnutí videa arbiter svoj verdikt zmenil. Bournemouth kopal iba priamy kop tesne spoza pokutového územia a Unal z neho poslal loptu len do múru.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore