Prestaňte s tým príbehom. S Liverpoolom som sa nestretol, dôrazne odkazuje Amorim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestaňte s tým príbehom. S Liverpoolom som sa nestretol, dôrazne odkazuje Amorim

Amorim sa podľa vlastných slov s predstaviteľmi Liverpoolu nerozprával.
Amorim sa podľa vlastných slov s predstaviteľmi Liverpoolu nerozprával.Profimedia
Sporting Lisabon mieri za ziskom portugalského titulu, tréner Rúben Amorim (39) sa koncentruje výhradne na najbližšie zápasy, hoci sa o jeho služby zaujíma Liverpool. Médiá tento týždeň informovali o ústnej dohode medzi The Reds a kormidelníkom, ten však niečo podobné dôrazne poprel.

Jürgen Klopp po sezóne opúšťa Anfield Road a možnosť návratu do klubu nedávno zavrhol Xabi Alonso, ktorý je pripravený pokračovať v Leverkusene. Amorim má byť na zozname Liverpoole číslo jeden. Vedenie však má pred sebou ešte veľa práce, ak chce tohto kouča získať.

"Toto je naposledy, čo sa vyjadrím na tému svojej budúcnosti. Nedošlo k žiadnej schôdzke, teda sme ani nemohli dospieť k dohode. Prestaňte s tým príbehom," povedal Amorim.

"Jedinou vecou, na ktorej nám záleží, je získať so Sportingom majstrovský titul. Nejednal som so žiadnym klubom, rovnako ako som sa s nikým nedohodol, sústredím sa výhradne na prácu v Sportingu. K žiadnym rokovaniam v najbližšej dobe ani nedôjde, téma je uzavretá," dodal.

Amorim na lavičku mužstva z Lisabonu zasadol v marci 2020 a kontrakt má ešte na dve sezóny. V ligovom ročníku 2020/21 tím doviedol k zisku majstrovského titulu a tento rok vedie tabuľku o štyri body pred Benficou, navyše má k dispozícii jednu dohrávku. Minulý týždeň Sporting postúpil do finále pohára Taça de Portugal.

Na Anfielde skončí v júni Nemec Klopp. Úspešný lodivod prišiel do Liverpoolu v októbri 2015, v sezóne 2019/20 ho doviedol k prvému ligovému titulu po 30 rokoch. Trikrát prešiel s mužstvom do finále Ligy majstrov a v roku 2019 súťaž ovládol. 

V rovnakom roku získal s The Reds aj trofej za triumf v Superpohári UEFA a na MS klubov. Na domácej scéne pridal v ročníku 2021/22 víťazstvo v FA Cupe aj Ligovom pohári, tamojší Carabao Cup opanoval aj tento rok.