Impulz v podobe návratu štyroch hráčov. Potrebujeme ich v najlepšej forme, vraví Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Impulz v podobe návratu štyroch hráčov. Potrebujeme ich v najlepšej forme, vraví Klopp
Klopp odpovedal na otázky novinárov pred duelom EL.
Klopp odpovedal na otázky novinárov pred duelom EL.Profimedia
Jürgen Klopp (56) nedávno dostal pozitívny impulz v podobe návratu štyroch kľúčových hráčov do tréningového procesu. Manažér Liverpoolu si ale nie je istý, či vo štvrtkovom zápase štvrťfinále Európskej ligy proti Atalante nastúpia.

Nemeckého trénera potešila informácia, že Alexander-ArnoldJota, AlissonBajcetic sú blízko k plnej kondícii. Pre kormidelníka The Reds je to v bojoch o trofeje z Premier League a Európskej ligy veľmi dobrá správa. "Samozrejme, že sme to s nimi neunáhlili," prezradil Klopp novinárom a pokračoval:

"Trent a Diogo spolu už niekoľko týždňov dosť veľa trénujú. Absolvovali množstvo tréningov, počínali si veľmi dobre. Uvidíme, ako im to pôjde, ale sú späť v tréningu a musíme zistiť, ako ich využijeme. Áno, potrebujeme ich späť, ale v čo najlepšej forme a tempe."

Liverpool, ktorý v tejto sezóne vyhral Ligový pohár, má na čele tabuľky anglickej najvyššej súťaže rovnaký počet bodov ako Arsenal (71), v jeho neprospech ale hrá gólový rozdiel. V nedeľu premrhal šancu získať pozíciu lídra remízou 2:2 na pôde Manchestru United.

"Po zápase sme boli veľmi sklamaní, ale rýchlo sme na to zabudli. Na futbale je dobré to, že máme ďalší duel, na ktorý sa môžeme sústrediť," povedal stredopoliar Harvey Elliott. Zverenci Kloppa by radi vyhrali Európsku ligu práve pre svojho kouča, pre ktorého to je nateraz posledná sezóna na lavičke Liverpoolu. 

"Vzhľadom na to, že tréner na konci sezóny odchádza, by bolo víťazstvo najlepším možným spôsobom, ako to ukončiť. Ako hráči urobíme všetko pre to, aby sa tak stalo. Chceme mu vrátiť všetko. Mal veľký vplyv na naše kariéry," dodal Elliott.

Liverpool v druhej najlepšej európskej súťaži privíta 11. apríla Atalantu, ktorá je v talianskej Serii A na šiestom mieste. Následne bude v nedeľu 14. apríla hostiť ligový stret s Crystal Palace. Skúsený lodivod povedal, že plánovanie na viacero zápasov nie je problém.

"Minulý rok sme to nemuseli riešiť, pretože sme z Európy vypadli pomerne rýchlo, ale inak je to pre nás celkom štandardná situácia. Nie je to veľmi o tréningoch, ale o stretnutiach, analýzach a podobných veciach," vysvetlil.