Päť zápasov, osem gólov. Messi sa opäť presadil, Miami mieri do semifinále pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť zápasov, osem gólov. Messi sa opäť presadil, Miami mieri do semifinále pohára

Za oceánom je Messi opäť pri chuti.
Za oceánom je Messi opäť pri chuti.Profimedia
Lionel Messi (36) pomohol gólom k postupu Interu Miami do semifinále Leagues Cupu. Vo štvrťfinálovom stretnutí vyhral jeho tím vo Fort Lauderdale nad Charlotte FC 4:0, pričom Argentínčan spečatil v 86. minúte hladký triumf.

Messi skóroval z hranice päťky po prihrávke z ľavej strany od Leonarda Campanu. Po príchode do USA je pri streleckej chuti, dal už svoj ôsmy gól v piatom súboji za Miami. Všetkých päť duelov bolo pritom víťazných a argentínsky kanonier skóroval v každom z nich.

Už pred ním sa v zápase presadili Josef Martínez z pokutového kopu, následne Robert Taylor a vlastný gól si dal v druhom polčase Adilson Malanda. Hviezdny argentínsky útočník odohral celé stretnutie, rovnako aj jeho spoluhráč Sergio Busquets, v základnej zostave Interu nastúpil aj ďalší bývalý hráč Barcelony Jordi Alba, ktorý si odkrútil 88 minút.

Kapitána majstrov sveta sledoval v hľadisku aj tréner argentínskej reprezentácie Lionel Scaloni. Miami sa v semifinále Leagues Cupu stretne s Philadelphiou Union, ktorá vyradila mexický tím Queretaro.

Najlepšie hodnotenie získal Messi
Najlepšie hodnotenie získal MessiFlashscore

"Keď máte v tíme Messiho, je to jednoduché. Viete, že potrebuje jedinú šancu, aby strelil gól. Stačí mu jedna sekunda. Musíte byť veľmi koncentrovaní, ak ho chcete zastaviť a nedovoliť mu vyprodukovať mágiu, ktorú ukazuje už od svojich šestnástich rokov," vravel Christian Lattanzio, trénera Charlotte.

"Nemyslím si, že to je iba o Leovi. Našli sme viaceré spôsoby, ako streliť gól," zdôraznil kouč Gerardo Martino. V spomínanej pohárovej súťaži hrajú tímy z Major League Soccer a mexickej najvyššej súťaže Ligy MX.