Príbeh ako z filmu. Messi prišiel, videl a rozhodol súboj výstavným kúskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Príbeh ako z filmu. Messi prišiel, videl a rozhodol súboj výstavným kúskom

Aktualizované
Messi oslavuje víťazný gól.
Messi oslavuje víťazný gól.AFP
Veľkí hráči dávajú pamätné góly. Debut Lionela Messiho (36) za Inter Miami pamätný bude. Legenda futbalu si premiérovo obliekla dres amerického klubu v druhom polčase, strelila výstavný gól z priameho kopu a zabezpečila víťazstvo 2:1 nad mexickým Cruz Azul v Ligovom pohári na štadióne DRV PNK. Svoj prvý štart za klub MLS si zároveň pripísal Sergio Busquets (35).

Messi a Busquets nastúpili na ihrisko po zmene strán v 54. minúte. Argentínčan ukážkovým gólom zo štvrtej minúty nadstaveného času ukázal, prečo sa okolo neho vytvoril veľký ošiaľ nielen na juhovýchode USA.

Inter Miami sa vďaka výhre posunul na čelo 10. skupiny Ligového pohára, v ktorej je aj Atlanta United. V súťaži sa stretávajú tímy z MLS (Spojené štáty) a Liga MX (Mexiko).

Hviezdny debut

S Messim na lavičke otvoril skóre v 44. minúte Robert Taylor svojím samostatným únikom. Keď nastúpili dvaja majstri sveta z rokov 2010 a 2022, Cruz Azul sa dostal viac do hry. Vyrovnanie prišlo po hodine súboja z kopačky Antuna.

Pri prvých dotykoch s loptou Messi ušil prihrávku na Josefa Martíneza, ktorý nastúpil s bývalým barcelonským duom. Venezuelčan dokonca skóroval po asistencii najväčšej hviezdy súťaže, ale gól neplatil pre ofsajd.

Messi a Busquets sa pripravujú na svoj debut.
Messi a Busquets sa pripravujú na svoj debut.Profimedia

Inter Miami 2:1 Cruz Azul

Postupne začal Messi riskovať viac striel. Keď sa už zdalo, že je o remíze rozhodnuté, hviezda využila voľný kop v blízkosti pokutového územia a umiestnila ho do horných poschodí svätyne, pričom brankár Gudiño nemal žiadnu šancu. Gól priviedol štadión DRV PNK do vytrženia. Pri oslavách sa Argentínčan rozbehol k svojej rodine, aby ju objal.

"Chceli sme odštartovať takto, dopriať divákom triumf. Vedeli sme, že je veľmi dôležité vstúpiť do tejto súťaže úspešným spôsobom a našťastie sa to podarilo. Som z toho veľmi šťastný," prezradil Messi podľa AFP.

Messi oslavuje s Josefom Martínezom.
Messi oslavuje s Josefom Martínezom.Profimedia

V MLS sa klubu z Floridy nedarí, má najhoršiu bilanciu zo všetkých a nevyhral 11 duelov. "Toto je iná súťaž, ale pre získanie sebavedomia je veľmi dobré zaznamenať v nej úspech. Je dôležité začať víťaziť," doplnil Messi, ktorého premiéru si nenechali ujsť, ani viaceré osobnosti amerického športu, ako LeBron James, či Serena Williamsová.