Bundesliga si zaistila piate miesto v novom formáte LM, získala ho na úkor Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bundesliga si zaistila piate miesto v novom formáte LM, získala ho na úkor Premier League

Trofej Ligy majstrov.
Trofej Ligy majstrov.AFP
Po zlých výkonoch anglických tímov v európskych súťažiach sa Premier League nepodarilo zabezpečiť dodatočné miesto zaručujúce priamy postup do Ligy majstrov. Vďaka stredajšiemu víťazstvu Borussie Dortmund nad PSG (1:0) ho získava po Taliansku nemecká Bundesliga.

Dve krajiny s najlepším koeficientom v európskych klubových súťažiach v tejto sezóne získajú dodatočnú pozíciu v novozavedenej 36-člennej Lige majstrov, ktorá sa bude prvýkrát hrať v ročníku 2024/25. Stredajšie semifinálové víťazstvo Dortmundu 1:0 nad PSG spôsobilo, že Anglicko už nemôže za žiadnych okolností Nemecko predbehnúť.

Taliansko, ktoré je na čele koeficientovej tabuľky pre sezónu 2023/24, si minulý mesiac zabezpečilo prvé miesto pre európske vystúpenia. Bez ohľadu na to, ako si bude Aston Villa počínať v Európskej konferenčnej lige, už Premier League nemôže získať bonusové miesto. Angličanom tak zostanú len štyri priečky, ktoré zabezpečia účasť v Lige majstrov.

Ak chce Aston Villa pomýšľať na kvalifikáciu do Ligy majstrov, musí si udržať štvrtú pozíciu v domácej súťaži. Tri kolá pred jej koncom má pred piatym Tottenhamom sedembodový náskok, ale Spurs čakajú dva zápasy k dobru.