Liga majstrov: Sme 90 minút od Wembley, ale zostávame pokorní, vyhlásil Füllkrug

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme 90 minút od Wembley, ale zostávame pokorní, vyhlásil autor víťazného gólu Füllkrug

Füllkrug oslavuje jediný gól zápasu.
Füllkrug oslavuje jediný gól zápasu.Profimedia
Útočník Niclas Füllkrug (31) ubezpečil, že Dortmund zostáva pokorný napriek tomu, že v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov doma zdolal Paríž St. Germain 1:0. Práve gól nemeckého reprezentanta znamenal, že Borussia je zatiaľ o niečo bližšie k londýnskemu finále. Hrdina duelu podčiarkol skvelú atmosféru na štadióne, Parížania sa zasa budúci utorok v odvete budú spoliehať na čaro svojho Parku princov.

Vestfálsky štadión je nedobytnou pevnosťou. Jedenásť zápasov bez prehry - sedem víťazstiev a štyri remízy - na domácom trávniku v Lige majstrov je najdlhšia séria v histórii Borussie. Dortmund prehral len jeden z posledných deviatich domácich stretov v semifinále európskych pohárových súťaží, vyhral šesť z nich. 

"Atmosféra bola neuveriteľná. Vždy je to pocit, ako keď idete do zápasu s vedením 1:0," povedal Füllkrug pre DAZN.

Skúsený strelec ako tretí hráč dokázal skórovať za Dortmund vo štvrťfinále aj semifinále v tom istom roku. Napodobnil Roberta Lewandowského zo sezóny 2012/13 a Larsa Rickena z ročníku 1996/97.

"Je to len polčas. Od Wembley nás delí ešte 90 minút. Zostávame však pokorní. Aj my sme si počas prvého zápasu veľa vytrpeli. Súper mal fázy, v ktorých na nás vyvíjal veľký tlak. To je proti takému špičkovému tímu nevyhnutné," pokračoval Füllkrug.

Füllkrug a jeho štatistiky proti PSG.
Füllkrug a jeho štatistiky proti PSG.Opta by Stats Perform

Dortmund desí všetkých súperov slávnou južnou tribúnou. Je ťažké vydržať ohlušujúci hluk, ktorý sa z nej valí. Die Gelbe Wand, alebo Žltá stena, ako hlási nápis pod strechou, v stredu večer zasiahla ďalšieho z gigantov.

"Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Doma ťažia z podpory svojho publika. Snažili sme sa zo všetkých síl, ale nepodarilo sa nám to. V odvete dáme do toho všetko," ubezpečil obranca PSG Nuno Mendes pre Canal+.

"Tím je trochu skleslý, najmä po tom, čo sme dvakrát trafili brvno. Toto je však semifinále Ligy majstrov. Musíme si uvedomiť, že ide o výnimočný štadión s fanúšikmi, ktorí vedia, ako podporiť svoj tím," nadviazal tréner Luis Enrique.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Opta by Stats Perform

Parížania sú prvým tímom, ktorý nastúpil na semifinálový zápas Ligy majstrov s jedenástimi hráčmi mladšími ako 30 rokov od Bayernu Mníchov v sezóne 2011/12. Doma sa chcú Borussii odplatiť rovnakou mincou. 

"Čo nám dáva nádej na postup? Park princov a naši priaznivci. Vieme, že dokážeme hrať oveľa lepšie ako vonku. Musíme len využiť naše šance, ktorých sme mali dostatok. Prehrali sme iba o jeden gól, takúto prehru sme už prekonali. Najmä doma s našimi fanúšikmi," uzavrel kapitán Marquinhos.

Postupujúci si vo finále zahrá s lepším z dvojice Bayern Mníchov - Real Madrid. Ich prvý vzájomný súboj sa v utorok v Bavorsku skončil remízou 2:2.

Dortmund - PSG 1:0