Dortmund v LM proti starému známemu. Sme lepší ako v skupine, avizuje Terzič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund v LM proti starému známemu. Sme lepší ako v skupine, avizuje Terzič

Terzič vidí na svojom mužstve zlepšenie.
Terzič vidí na svojom mužstve zlepšenie.AFP
Futbalistom Borussie Dortmund patrí v domácej súťaži až 5. miesto, no v Lige majstrov sa môžu prepracovať medzi najlepšie dva kluby Európy. Potrebujú však vyradiť Paríž St. Germain, od nedele už 12-násobného majstra Francúzska. Prvý zápas je na programe v stredu od 21.00 na Vestfálskom štadióne.

Dortmund - PSG (streda, 21:00)

Obe mužstvá už proti sebe nastúpili v základnej skupine. Doma Parížania zvíťazili v prvom meraní síl 2:0, v odvete sa zrodila remíza 1:1. "Prvý duel proti nim nebol z našej strany dobrý. K druhému stretnutiu sme pristúpili lepšie a boli sme blízko k triumfu. Myslím si, že dnes sme lepším mužstvom, ako v čase, keď sme hrali základnú skupinu Ligy majstrov," povedal tréner Borussie Edin Terzič pre uefa.com.

Parížania, v ktorých kádri figuruje aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar, snívajú o zisku historicky prvého titulu v Lige majstrov a na dosah majú aj treble. K celkovému triumfu vo Francúzskom pohári potrebujú zdolať už iba Lyon vo finále, ktoré sa bude hrať 25. mája.

"Keď ste hráčom alebo trénerom, najlepším pocitom je vidieť, že vaša práca prináša ľuďom radosť. Ten pocit sa nedá nikde kúpiť. Tento klub môže dosiahnuť niečo špeciálne a je to dobrý pocit. Teraz už musíme zvládnuť už iba semifinále a potom zo seba dostať všetko vo finále," tešil sa na semifinálovú konfrontáciu kouč Parížanov Luis Enrique.

Dortmund je v semifinále štvrtýkrát v histórii a prvýkrát od sezóny 2012/13, keď postúpil do finále, v ktorom nestačil na Bayern Mníchov. Nemecké finále sa môže tento rok zopakovať, ak Bavori v semifinále prejdú cez Real Madrid a opäť sa bude hrať na tom istom mieste ako pred 11 rokmi - vo Wembley.

Kam kráčaš, Milan Škriniar? Slovákovi v PSG pribúdajú trofeje, ubúdajú minúty

Paríž St. Germain sa môže v prípade úspechu v boji o titul opäť stretnúť s Bayernom, tak ako pri svojej jedinej účasti vo finále v roku 2020. V semifinále je po tretí raz za uplynulých päť sezón a štvrtýkrát celkovo. Finále sa bude hrať 1. júna.