Majstrovský Paríž premotivovaný nie je. Sme tu, aby sme si to užili, vraví Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majstrovský Paríž premotivovaný nie je. Sme tu, aby sme si to užili, vraví Enrique

Luis Enrique sľúbil v stredu nádherné predstavenie.
Luis Enrique sľúbil v stredu nádherné predstavenie.AFP
Manažér Paríža Saint-Germain Luis Enrique (53) na predzápasovej tlačovej konferencii zdôraznil, že jeho mužstvo nie je pred semifinále Ligy majstrov s Borussiou Dortmund premotivované. Práve naopak, v Nemecku si to chcú spoločne užiť.

Dortmund - PSG (streda, 21:00)

Tréner Dortmundu Edin Terzič uviedol, že PSG je vedený tak, aby vyhral Ligu majstrov, ale jeho náprotivok, ktorý vyhral elitnú európsku súťaž ako manažér Barcelony v roku 2015, povedal, že jeho tím by sa mal skôr sústrediť na vychutnávanie si tejto skúsenosti.

"Skvelé na tom, že sme tu, je to, že si môžeme vychutnať naozaj výnimočný zápas na jedinečnom štadióne v Európe," zdôraznil Španiel pred výkopom. "Máme šancu urobiť našim fanúšikom skutočnú radosť tým, že sa dostaneme do finále. Na to sme si zaslúžili právo. Budeme sa snažiť si to užiť."

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore

"Posnažíme sa vyhrať oba zápasy. Nie je v našej príručke ponechať veci na náhodu. Bude to nádherné predstavenie pre všetkých, ktorí majú radi futbal."

Parížania na úvod svojho ťaženia v Lige majstrov doma dominovali pri víťazstve 2:0 nad Dortmundom, ale v odvetnom zápase remizovali 1:1. Borussia vo svojej pevnosti Westfalenstadion s kapacitou 80 000 divákov doma v Lige majstrov neprehrala 10 zápasov v rade. PSG sa v nedeľu stalo majstrom Ligue 1, čo bol ich desiaty ligový titul za posledných 12 sezón. Domáca dominancia sa však zatiaľ nepremietla do vytúženej milionárskej súťaže. Vo finále v roku 2020 ťahal za kratší koniec s Bayernom Mníchov.

"Keď prídete na štadióny, ako je tento, je to radosť. Musíte si užívať to, kde ste, a kde ste aj vy ako futbalisti," pokračoval španielsky tréner. "V stredu to všetko zažijeme. Sme pripravení odohrať dva skvelé zápasy a chceme oba vyhrať."

Na otázku, či sú jeho zverenci médiami považovaní za veľkých favoritov, 53-ročný tréner povedal: "To ukazuje, že novinári toho o futbale veľa nevedia," uzavrel Luis Enrique.