De Bruyne, Haaland alebo Messi? UEFA zúžila výber najlepšieho hráča minulej sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Bruyne, Haaland alebo Messi? UEFA zúžila výber najlepšieho hráča minulej sezóny

Medzi trojicou kandidátov na víťazstvo sú aj dvaja spoluhráči z Manchestru City.
Medzi trojicou kandidátov na víťazstvo sú aj dvaja spoluhráči z Manchestru City.Profimedia
Medzi kandidátmi na najlepšieho futbalistu sezóny podľa UEFA sú aj spoluhráči z Manchestru City Kevin de Bruyne (32) a Erling Haaland (23) a dvojnásobný víťaz Lionel Messi (36). Argentínsky majster sveta prestúpil po minulej sezóne z Paríža St. Germain do Interu Miami. Trojicu finalistov dnes oznámila UEFA, ktorá víťazov vyhlási vo štvrtok 31. augusta v Monaku počas žrebovania skupín Ligy majstrov.

De Bruyne a Haaland doviedli Manchester City k triumfu v Lige majstrov aj v anglickej lige, ktorú ich tím ovládol už tretiu sezónu po sebe. Nórsky útočník strelil vo svojej prvej sezóne po prestupe z Dortmundu 52 súťažných gólov.

V Premier League Haaland zaknihoval 36 presných zásahov a bol jej najlepším strelcom. Belgický stredopoliar zaznamenal 10 gólov v 49 stretnutiach.

Messi dosiahol svoj najväčší úspech v minulej sezóne s národným tímom, s ktorým vyhral majstrovstvá sveta v Katare. S PSG obhájil titul vo francúzskej lige, k čomu pomohol 16 gólovými ranami v 32 zápasoch.

Anketu ovládol v roku 2011, keď ju UEFA vyhlásila prvýkrát, následne vyhral aj o štyri roky neskôr. Tretím triumfom by vyrovnal rekord Portugalčana Cristiana Ronalda.

Minuloročným víťazom sa stal Francúz Karim Benzema, ktorý sa tento rok nedostal ani medzi 11 futbalistov vybraných trénermi, ktorých tímy hrali v hlavných fázach európskych pohárov.

Na ocenenie pre najlepšieho trénera boli nominovaní Španiel Pep Guardiola z Manchestru City i Taliani Simone Inzaghi z Interu Miláno a Luciano Spalletti z Neapolu. Ani jeden z nich zatiaľ v ankete nezvíťazil. V poslednej ankete vyhral Carlo Ancelotti z Realu Madrid.