Derby della Madonnina pre Inter, do odvety si vezie dvojgólový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby della Madonnina pre Inter, do odvety si vezie dvojgólový náskok

V tradičnom derby sa bojovalo do poslednej minúty.
V tradičnom derby sa bojovalo do poslednej minúty.Profimedia
Futbalisti milánskeho Interu uspeli v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov proti mestskému rivalovi AC po dvoch zásahoch z prvého polčasu.

AC Miláno - Inter FC 0:2 (0:2)

Góly: 8. Džeko, 11. Mkhitaryan

AC bez hviezdneho Rafaela Leãa prežilo priam hororový začiatok zápasu. Už v 8. minúte musel Maignan vyťahovať loptu z brány po perfektne trafenom voleji Edina Džeka v pokutovom území, ktorému predchádzal precízny rohový kop. O tri minúty neskôr bolo ešte horšie. Hráči Interu zakombinovali, prekabátili obranu súpera, Henrikh Mkhitaryan sa po prihrávke od Dimarca ocitol sám pred gólmanom a nedal mu šancu.

"Rossoneri" sa ocitli v kritickej situácii, do konca zápasu však ešte ostávalo dosť času. Pri chuti bol napriek tomu Inter. V 16. minúte mohlo byť už 3:0, "modro-čierni" ale spálili niekoľko sľubných šancí v krátkom časovom slede. Najskôr svojou ďalekonosnou ranou opečiatkoval Çalhanoğlu tyč, vzápätí Mkhitaryan trafil len do Maignana, následne dorážal Džeko, lopta však letela nad bránu.

Otrasení "domáci" sa dostali k slovu po polhodine hry, keď peknú akciu zakončil Calabria do bočnej siete. O minútu na to sa pískal pokutový kop pre Inter po súboji Lautara Martíneza s Kjaerom, hoci rozhodca o pár desiatok sekúnd svoje rozhodnutie po zhliadnutí záznamu odvolal. 

V 51. minúte sa Tonali dokázal uvoľniť v strede poľa a prihral do behu Messiasovi, ktorému zakončenie nesadlo. "Hostia" pohrozili následnou akciou, na konci ktorej bol Džeko, no zoči-voči Maignanovi zlyhal a brankár AC podržal svoj tím. Aktívny na ihrisku bol v druhom dejstve spomínaný Tonali. V 63. minúte napriahol z hranice šestnástky, lopta ale narazila len do žrde. V 85. minúte skúšal ohroziť zadné rady protivníka Theo Hernández z priameho kopu.

AC si už nedokázalo vypracovať väčšiu šancu a do odvety, ktorá sa uskutoční 16. mája, pôjde s nepríjemným dvojgólovým mankom.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore