Obrovská radosť v Miláne, AC sa po remíze s Neapolom teší na semifinále Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovská radosť v Miláne, AC sa po remíze s Neapolom teší na semifinále Ligy majstrov

Giroud poslal AC do semifinále.
Giroud poslal AC do semifinále.Profimedia
Futbalisti AC Miláno remizovali vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov s SSC Neapol na jeho trávniku 1:1 a ich európske ťaženie pokračuje.

SSC Neapol - AC Miláno 1:1 (0:1)

Góly: 90.+3 Osimhen - 43. Giroud

Domáci vstupovali do zápasu s cieľom odčiniť posledné dve prehry s "Rossoneri" a postúpiť medzi najlepšiu štvorku európskej elity. Začiatok zápasu sa niesol vo vysokom tempe a hráči SSC boli aktívnejší, v 22. minúte však bol Rafael Leão faulovaný v pokutovom území Máriom Ruiom a hostia mali výhodu jedenástky. Oliviera Girouda ale vychytal gólman Meret a Neapol si mohol vydýchnuť.

Francúzsky útočník bol pri chuti a o sedem minút neskôr chcel odčiniť svoje zaváhanie na bielom bode, brankár domácich ale jeho pokus zmaril. Dve minúty pred koncom prvého dejstva to prišlo. Krásnu akciu predviedol Leão, ktorý prešiel cez polovicu ihriska. Dostal sa aj cez Rrahmaniho a ako na podnose poslal prihrávku na úplne voľného Girouda. Ten sa tentokrát nemýlil a poslal AC do vedenia.

Nôž na krku Neapolu sa zrazu nebezpečne priblížil k vitálnym funkciám hegemóna Serie A. Domáci začali byť nervózni, keďže Miláno hralo veľmi sústredene. V 56. minúte Lobotka vyviezol loptu. Prihral na Kvaratskheliu, ale ten bol dobre bránený Calabriom. "Gruzínsky Maradona" sa o dve minúty neskôr perfektne predral cez dvoch hráčov a okamžite vypálil. Jeho pokus letel tesne nad bránu hostí.

V 80. minúte sa Neapol mohol dostať späť do zápasu. Di Lorenzo potiahol akciu po pravej strane do šestnástky a trafil ruku Tomoriho. K exekúcii pokutového kopu sa postavil Kvaratskhelia, lenže Mike Maignan vyrazil loptu na rohový kop. V nadstavenom čase napokon vyrovnal Victor Osimhen, no SSC už neostal čas na zvrat a z postupu do semifinále sa tak raduje milánske AC.