Milánsky kryptonit účinkuje naďalej. AC si opäť poradilo s Neapolom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Milánsky kryptonit účinkuje naďalej. AC si opäť poradilo s Neapolom

Anguissa oslabil svoj tím v najnevhodnejšej chvíli.
Anguissa oslabil svoj tím v najnevhodnejšej chvíli.Profimedia
Futbalisti AC Miláno zvíťazili v úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov na domácom trávniku nad SSC Neapol najtesnejším rozdielom.

AC Miláno - SSC Neapol 1:0 (1:0)

Gól: 40. Bennacer

ČK: 74. Anguissa

Ešte nedávno bol Neapol jasným favoritom štvrťfinálového merania síl, štvorgólový výprask od "Rossoneri" v lige však zdvihol varovný prst. Futbalová verejnosť očakávala, ako sa celok spod Vezuvu vyrovná s tvrdou prehrou a pristúpi k mimoriadne dôležitému dvojzápasu.

Hostia pohrozili už po úvodných 120 sekundách. Obrana AC zazmätkovala, Krunič urobil veľkú chybu a ponúkol šancu Kvaracchelijovi, ktorý minul. Po štvrťhodine súboja mal Neapol viac z hry a na strely viedol 6:0. Domáci vystrčili rožky v 26. minúte. Leão sa predral cez dvoch hráčov. Rútil sa z ľavej strany sám na Mereta. Jeho zakončenie však tesne minulo bránu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Zápas pokračoval vo vysokom tempe a na trávniku pribúdalo viacero tvrdých zákrokov. Chlieb sa lámal päť minút pred prestávkou. Hráči SSC pokazili rozohrávku a do brejku vyrazili futbalisti Milána. Na konci rýchlej akcie bol Bennacer, ktorý tvrdou ranou prestrelil Mereta a otvoril skóre. V nadstavenom čase mohlo AC svoje vedenie zvýšiť, Kjaer však z rohového kopu trafil hlavou len brvno.

Druhý polčas patril nabudeným hosťom, ktorí sa snažili vyrovnať, obrana Milána však bola pozorná. Kvaracchelija sa snažil v 53. minúte presadiť na ľavom krídle, zastavil ho však Tomori a odvrátil loptu na rohový kop.

V 69. minúte posilnil ofenzívu hosťujúceho tímu Raspadori, ale Neapol si do konca zápasu nedokázal vytvoriť vážnejšiu šancu a v súboji s milánskym gigantom opäť ťahal za kratší koniec. Duel navyše dohrával v početnej nevýhode, 15 minút pred koncom bol po druhej žltej karte vylúčený Anguissa. Odveta je na programe 18. apríla.