Liga majstrov: Dortmund vo finále? Nikto to od nás nečakal, vraví Reus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund vo finále LM? Šialené, bláznivé. Nikto to od nás nečakal, vraví Reus

Reus sa môže tešiť na boj o trofej.
Reus sa môže tešiť na boj o trofej.Profimedia
Borussia Dortmund zvládla v semifinále Ligy majstrov aj parížsku odvetu a zabezpečila si boj o trofej vo Wembley. Marco Reus (34) uviedol, že nikto nečakal, že sa to jeho mužstvu podarí. Ikona klubu tak bude mať šancu získať jeden z najcennejších futbalových titulov.

Dortmund sa po 11 rokoch vráti na miesto finále LM 2013, vtedy tím pod vedením trénera Jürgena Kloppa prehral 1:2 s nemeckým rivalom z Bayernu. Borussia teraz vyhrala v Parku Princov aj druhý semifinálový duel s PSG, do záverečného zápasu sezóny ich poslala hlavička Matsa Hummelsa. V súčte tak skúsený obranca tímu zabezpečil výsledok 2:0. Za Die Schwarzgelben si zahral aj v spomínanom finále s Bavormi.

"Zajtra sa nás nikto nebude pýtať, ako sme to dokázali. Uvidia len meno Borussia Dortmund vo finále vo Wembley. Nikto to od nás nečakal," povedal Reus pre Amazon Prime po triumfe nad Parížom.

PSG - Dortmund 0:1

"Bolo jasné, že musíme trpieť a že potrebujeme trochu šťastia, ale to, čo chlapci dokázali, bolo šialené, bláznivé. Teraz by sme to mali radšej celé vyhrať, inak by to bolo naozaj na nič," dodal.

Futbalista, ktorý nedávno oznámil, že na konci sezóny opustí svoj materský klub, povedal, že pocit z návratu na vrcholné európske futbalové podujatie je neopísateľný. Reus sa do Dortmundu vrátil v roku 2012, predtým prešiel klubovým juniorským systémom a ako 15-ročný prestúpil najprv do Rot-Weiss Ahlen a potom do Borussie Mönchengladbach.

"Pre mňa osobne je to úžasný týždeň. Byť vo finále Ligy majstrov, kde sa to pre mňa v roku 2013 všetko začalo - po viac ako 10 rokoch," potešil sa. V hre však stále ostáva aj finálová repríza s Bayernom. Zverenci Thomasa Tuchela sa v stredu predstavia v druhom semifinále na pôde Realu Madrid. V prvom súboji sa zrodila remíza 2:2.

Finále vo Wembley sa uskutoční 1. júna, pre Dortmund bude tretím v jeho histórii. Klub súťaž ovládol v roku 1997, keď na mníchovskom Olympijskom štadióne zdolal 3:1 turínsky Juventus.