Liga majstrov: Keď sme takto ďaleko, chceme si ísť pre trofej, vyhlásil sebavedomo Terzič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Keď sme takto ďaleko, chceme si ísť po trofej, vyhlásil sebavedomo Terzič

Tréner Dortmundu Edin Terzič na pondelkovej tlačovej konferencii.
Tréner Dortmundu Edin Terzič na pondelkovej tlačovej konferencii.AFP
Tréner Borussie Dortmund Edin Terzič (41) na predzápasovej tlačovej konferencii priznal, že nevie, či Jadon Sancho (24) zostane v klube aj po skončení aktuálneho ročníka. Svojho krídelníka vyzval, aby opäť zobral na seba opraty a bol jedným z rozhodujúcich prvkov odvety s Parížom St. Germain v Parku princov.

Sancho zohral kľúčovú rolu, keď Dortmund minulý týždeň v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov doma porazil PSG 1:0. 

"Hovorili sme o krátkodobej budúcnosti. V utorok ho čaká veľmi dôležitý zápas, možno aj najväčší v jeho doterajšej kariére," prezradil Terzič novinárom v Parku princov v predvečer odvety na otázku, či so Sanchom diskutoval ohľadom budúcnosti.

Dvadsaťštyriročný futbalista sa do Dortmundu vrátil v januári na hosťovanie z Manchestru United, ktoré vyprší na konci aktuálneho ročníka. Športový riaditeľ bundesligistu Sebastien Kehl v nedeľu uviedol, že "vyskúšajú všetko", aby ho udržali v klube, kde predtým pôsobil štyri roky, kým ho Borussia predala do United v roku 2021. 

"Sme s ním naozaj spokojní. Zo všetkých strán sme radi, že ho máme v našom tíme. Myslím, že je cítiť, že je šťastný, že je s nami," nadviazal Terzič.

"Nevieme, ako dlho bude tento príbeh pokračovať. Je to súčasť dohody. Od 1. júla nie je naším hráčom, ale dovtedy sa budeme snažiť, aby tento čas, ktorý máme, bol čo najvýnimočnejší. Naozaj cítime, že je na tom dobre. Myslím si, že veľké zápasy rozhodujú veľkí hráči a on bude mať príležitosť rozhodnúť ich."

Dortmund je momentálne v Bundeslige piaty, ale v Lige majstrov prekonal všetky očakávania. Najmä tým, keď ovládol skupinu pred PSG na ceste do prvého semifinále milionárskej súťaže od roku 2013. Pred 11 rokmi prehral vo finále vo Wembley s Bayernom Mníchov a existuje možnosť, že by sa dvaja nemeckí giganti mohli stretnúť opäť. Znova na rovnakom štadióne.

"To, čo sme urobili minulý týždeň, nemusí tento stačiť, takže sa ešte musíme zlepšiť," upozornil Terzič, ktorého zverenci majú jednogólovú výhodu vďaka zásahu Niclasa Füllkrug.

"V prvom strete sa nám nepáčilo, že sme proti Kylianovi Mbappému bránili v štyroch. Vieme aj to, že teraz budú ešte lepší. Musíme nájsť rovnováhu, ktorú sme nemali. Keď sme sa dostali takto ďaleko, chceme ísť až do konca a získať trofej," netají vysoké ambície 41-ročný šéf lavičky.

Pohľad na vzájomné merania síl.
Pohľad na vzájomné merania síl.Flashscore

Terzič dostal aj otázku, či sa túžba PSG vyhrať Ligu majstrov v Mbappého poslednej sezóne v klube môže ukázať ako príliš silná pre hostí, ale podobné náznaky zmietol hlavný kouč zo stola. "Je to ich misia, ale aj my máme veľký sen a túžime si ho splniť," zdôraznil.

PSG - Dortmund (utorok, 21:00)