Duel Slovákov v LM prehral Haraslín, tréner Sparty: Mali sme blízko k dokonalosti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duel Slovákov v LM prehral Haraslín, tréner Sparty: Mali sme blízko k dokonalosti

Brian Priske si zápas proti Kodani užil.
Brian Priske si zápas proti Kodani užil.Profimedia
Hoci futbalisti Sparty vypadli s Kodaňou po prehratom penaltovom rozstrele v domácom dueli 3. predkola Ligy majstrov, tréner Brian Priske (46) si zápas užil. Pre dánskeho kouča bolo potešením sledovať výkon pražského tímu proti jeho krajanom, ktorý sa podľa neho v mnohých aspektoch blížil k dokonalosti. Na tlačovej konferencii povedal, že Letenským chýbalo k postupu len jedno percento. Je presvedčený, že nešťastné vyradenie nezanechá na mužstve dlhodobé psychické stopy.

Priske, ktorý v rokoch 2016 až 2017 pôsobil v Kodani ako asistent, po stretnutí povedal: "Samozrejme, ako všetci v tíme, klube, vedení a fanúšikovia, som z výsledku sklamaný. Zároveň som však veľmi hrdý na to, ako sme hrali. Bol to ťažký zápas proti veľkému klubu so značným rozpočtom a išli sme na penalty. Keď sa pozrieme na dnešný výkon, v mnohých aspektoch sme boli lepší. Fyzicky, technicky, takticky."

Jeho tím už po 15 sekundách prehrával, ale potom pred vypredanou Letnou dominoval, v 80. minúte vyrovnal a v predĺžení dvakrát viedol. Dánsky majster však zakaždým vyrovnal a v rozhodujúcom penaltovom rozstrele ukázal pevnejšie nervy.

Za hostiteľa odohral 71 minút slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. Jeho oponentom sa v predkole o prestížnu súťaž stal Denis Vavro, ktorý bol vystriedaný desať minút po začiatku druhej polovice.

"Neviem, či to bol najlepší zápas Sparty pod mojím vedením. V minulej sezóne sme proti Slavii odohrali ťažké súboje, ten posledný sme vyhrali 3:2. Dnešný duel sa mi však v mnohých ohľadoch páčil," vysvetlil kouč a doplnil:

"Proti veľmi silnému súperovi sme dominovali. Spôsob, akým sme sa dokázali vysporiadať s mnohými problémami, bol jednoducho úžasný," povedal Priske, ktorý "rudých" prevzal pred minulou sezónou a po deviatich rokoch ich doviedol k českému titulu.

"Inkasovali sme gól po necelých 20 sekundách a všetko sa mohlo zrútiť. Chlapci ale zareagovali skvelým spôsobom. Vrátili sa do zápasu, dali pekné góly a vytvorili si veľké šance. Prvých 90 minút sme boli lepším tímom a protivníka zachránil brankár. Bola radosť pozerať sa na chlapcov a byť dnes tu na Letnej," dodal bývalý tréner dánskeho Midtjyllandu.

Strelci duelu v Prahe
Strelci duelu v PraheFlashscore

Mužstvu nemal veľa čo vytknúť. "Podali sme výkon, ktorý by nám za normálnych okolností priniesol víťazstvo. Dnes nám v niektorých situáciách chýbalo asi posledné percento. Nakoniec sme prehrali, ale celkovo sme predviedli výkon, ktorý sa mi páči, čo musím oceniť. Bolo to blízko k dokonalosti," spomenul Priske.

Verí, že sa jeho zverenci dokážu čoskoro spamätať zo sklamania. "Po takomto zápase je ťažké dostať z hráčov sklamanie. Musíme však byť hrdí na to, ako sme hrali. Zajtra dostanú deň voľna, aby načerpali energiu a mohli v sobotu v Tepliciach ukázať svoju kvalitu," uviedol s výhľadom na ďalší ligový zápas.

Kapitánovi Ladislavovi Krejčímu a Asgerovi Sörensenovi nevyčítal, že v rozhodujúcom rozstrele nepremenili penalty.

"Pripravovali sme sa na ne nielen včera, ale nacvičujeme ich na tréningoch aj priebežne. Je to však úplne o niečom inom, keď bojujete o Ligu majstrov. Ste pod veľkým tlakom, ide o veľa, nielen o peniaze. Všetka úcta chlapcom, ktorí išli na penalty a zobrali na seba tú ťarchu. Bohužiaľ, dnes sa to neotočilo na našu stranu," dodal Priske.

Sparta - Kodaň 3:4 po pen.