Szöke pricestuje do Bratislavy, Vavro zarmútil Haraslína. Klaksvík končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Szöke pricestuje do Bratislavy, Vavro zarmútil Haraslína. Klaksvík končí

Denis Vavro striedal krátko po zmene strán, ale nakoniec bol z dvojice slovenských reprezentantov šťastnejší on.
Denis Vavro striedal krátko po zmene strán, ale nakoniec bol z dvojice slovenských reprezentantov šťastnejší on.Profimedia
Futbalisti Galatasarayu Istanbul postúpili do play-off o skupinovú fázu Ligy majstrov. V odvetnom zápase 3. predkola zdolali doma Olimpiju Ľubľana 1:0 a nadviazali na víťazstvo 3:0 z prvého duelu. V ďalšej fáze sa stretnú s nórskym mužstvom Molde KF, ktoré na domácom trávniku zvrátilo nepriaznivo sa vyvíjajúci dvojzápas a faerský KÍ Klaksvík zdolalo 2:0 po predĺžení.

V prvom stretnutí zvíťazil Klaksvík 2:1. Hráči Molde viedli v odvete od 17. minúty, keď sa po rohovom kope hlavou presadil Kristian Eriksen. Postupový gól nórskeho mužstva strelil v 110. minúte krížnou strelou Martin Linnes. Molde FK nastúpi v ďalšej fáze LM s víťazom dvojzápasu Galatasaray Istanbul - Olimpija Ľubľana (prvý zápas 3:0).

V Prahe sa radoval Denis Vavro, ktorého Kodaň vyradila až po penaltovom rozstrele Spartu s ďalším slovenským reprezentantom Lukášom Haraslín. Kým stopér hral do 55. minúty, krídelník bol na trávniku do 72. minúty. Dánsky celok premenil štyri pokutové kopy, kým domáci dva nepremenili.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

V LM pokračujú aj hráči poľského tímu Raków Čenstochová. V odvetnom zápase 3. predkola zvíťazili na ihrisku Arisu Limassol 1:0, keď ich jediný gól strelil v 49. minúte chorvátsky obranca Fran Tudor. Čenstochová tým nadviazala na domáce víťazstvo 2:1 z prvého zápasu. Slovenský stredopoliar vo farbách domáceho tímu Július Szöke do hry nezasiahol. Limassol bude po vypadnutí v LM pôsobiť v play-off Európskej ligy, v ktorej ho čaká dvojzápas so Slovanom Bratislava. Prvý duel je na programe 24. augusta v Bratislave, odveta na Cypre 31. augusta.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

V play-off sa prestaví aj portugalský tím SC Braga, ktorý si v dvojzápase so srbským TSC Bačka Topola pripísal dve presvedčivé víťazstvá. Na domáci triumf 3:0 nadviazal v utorňajšej odvete výsledkom 4:1. Hostia strelili všetky štyri góly v rozpätí od 9. do 20. minúty.

Ďalšiu dvojicu play-off LM tvoria hráči PSV Eindhoven a Rangers. Futbalisti škótskeho tímu uhrali v odvete na ihrisku Servette remízu 1:1, ktorá im po víťazstve 2:1 stačila na postup. Eindhoven proti Sturmu Graz potvrdil presvedčivý výsledok 4:1 z prvého duelu, keď v odvete na ihrisku súpera zvíťazil 3:1. Dva presné zásahy Aubameyanga nestačili Marseille k postupu, keďže Francúzi nezvládli penalty s gréckym Panathinaikosom.

Sparta Praha - FC Kodaň 1:1 (3:4 na penalty)

Aris Limassol - Raków Čenstochová 0:1

/Szöke (Aris) bol na lavičke náhradníkov/

Molde FK - KÍ Klaksvík 2:0 po predĺžení

TSC Bačka Topola - SC Braga 1:4

Galatasaray Istanbul - Olimpija Ľubľana 1:0

Servette - Rangers 1:1

Sturm Graz - PSV 1:3

Marseille - Panathinaikos 2:1 (3:5 na penalty)

Prvý zápas 3. predkola:

Dinamo Záhreb - AEK Atény 1:2