Džeko sa zaradil za Ryana Giggsa, Inzaghi chválil tím: Hrali sme srdcom a hlavou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Džeko sa zaradil za Ryana Giggsa, Inzaghi chválil tím: Hrali sme srdcom a hlavou

Inzaghiho zverenci zvládli úvodné semifinále.
Inzaghiho zverenci zvládli úvodné semifinále.TASR
Inter Miláno strelil v stredu v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov dva rýchle góly, čím si zabezpečil víťazstvo nad AC a obomi nohami zostal pevne na ceste zopakovať svoj absolútny triumf z roku 2010.

Inter udrel v ôsmej a jedenástej minúte, keď sa najprv Edin Džeko presadil zblízka z voleja, vedenie potom zdvojnásobil Henrich Mchitarjan, čím nepríjemne zaskočil mestského rivala. AC sa v druhom polčase zlepšilo, no čelí náročnej úlohe v podobe zvrátenia nepriaznivého stavu.

"Od prvej minúty sme mali veľkú túžbu vyhrať. Ešte však nie je koniec. Čaká nás veľká bitka," vravel najlepší hráč zápasu Mchitarjan pre Prime Video.

Tridsaťsedemročný bosniansky útočník Džeko sa stal po Ryanovi Giggsovi z Manchestru United druhým najstarším hráčom, ktorý skóroval v semifinále Ligy majstrov. V máji sa dvakrát presadil aj pri ligovom víťazstve 6:0 vo Verone a ukončil takmer štvormesačné gólové suchoty.

"Niekedy sa dostanete do ťažkého momentu, keď lopta nechce ísť do brány. Trpezlivosť a práca sa vždy oplatia. Bol som pokojný a vedel som, že góly prídu ako vždy," povedal Džeko.

"Chlapci hrali srdcom a hlavou, pokryli každú časť ihriska. Sme spokojní, ale stále nám ešte kúsok chýba," vyjadril sa Simone Inzaghi. 

"Nerazzuri" si na svoje konto pripísali cenný úspech, keď v ostatných troch mestských derby nedovolili svojmu oponentovi ani raz skórovať. S rovnakým cieľom nastúpia aj do odvetného duelu 16. mája.

Výsledky posledných 5 milánskych derby
Výsledky posledných 5 milánskych derbyFlashscore