Guardiola žasne nad výkonom mladíka Lewisa v LM: Jeden z najlepších, akých som trénoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola žasne nad výkonom mladíka Lewisa v LM: Jeden z najlepších, akých som trénoval

Guardiola po zápase objímal svojho mladého zverenca.
Guardiola po zápase objímal svojho mladého zverenca. Profimedia
Manažér Manchestru City Pep Guardiola (52) tvrdí, že Rico Lewis (18) je jedným z najlepších hráčov, ktorých kedy trénoval. Očakáva, že tento tínedžer bude v klube hrať veľkú úlohu po tom, ako na manažéra zapôsobil pri víťazstve 3:1 v Lige majstrov na pôde RB Lipsko.

Produkt tamojšej akadémie Lewis, ktorý v minulej sezóne nastúpil za City vo všetkých súťažiach do 23 zápasov, patril v stredu medzi najlepších útočníkov klubu Premier League a v 25. minúte pripravil gól Philovi Fodenovi.

Na otázku o Lewisovom výkone Guardiola, ktorý v minulosti trénoval napríklad Lionela Messiho a Xaviho Hernándeza, novinárom povedal: "To je hráč. Má 18 rokov. Ako manažér trénujem neuveriteľných futbalistov už 15 rokov. Nájsť takého, ako je on... je to jeden z najlepších hráčov, akých som kedy trénoval. Dnešok bol toho opäť dôkazom. V tejto sezóne veľa neodohral, ale príde to."

Vďaka víťazstvu sa City posunulo na šesť bodov z dvoch zápasov v skupine G. Takýto výsledok padol vhod po prehrách s Wolves v lige a s Newcastlom United v Ligovom pohári. Lídri Premier League sa najbližšie stretnú v nedeľu s tretím Arsenalom.

V minulej sezóne sa tieto kluby zapojili do boja o titul, kým Arsenal v rozbehnutej sezóne nezaváhal. "Proti Arsenalu pôjdeme predviesť svoju hru. Mám pocit, že nebudeme ľahkým súperom," povedal Guardiola pre TNT Sports.