Ibrahimoviča trápia svalové problémy. Pravdepodobne má po sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ibrahimoviča trápia svalové problémy. Pravdepodobne má po sezóne
Švédsky kanonier sa borí so svalovými problémami.
Švédsky kanonier sa borí so svalovými problémami. Profimedia
AC Miláno sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť v záverečnej fáze prebiehajúceho ročníka zaobísť bez hviezdneho útočníka Zlatana Ibrahimoviča. Štyridsaťjedenročný švédsky kanonier zápasí so svalovými problémami. Hoci sa vedenie klubu nevzdalo nádeje, že ešte zasiahne do hry, po víkendovom vyšetrení je jasné, že sa na ihrisko v dohľadnom čase nevráti.

AC Miláno vo svojom sobotnom vyhlásení vylúčilo, že by Ibrahimovič nastúpil na semifinále Ligy majstrov, v ktorom si o finále zahrajú s mestským rivalom Interom. Duely sú naplánované na 10. a 16. mája.

Ibrahimovič si koncom marca na tréningu poranil stehenný sval a takmer mesiac bol mimo. Pred týždňom si pri predzápasovej rozcvičke s Lecce poranil lýtko. "Zlatan absolvoval vyšetrenie, ktoré potvrdilo zranenie pravého lýtka. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Stále existuje malá nádej, že stihne záver sezóny," uviedol klub.

AS Rím - AC Miláno, sobota 29. apríla o 18:00

Ak bude musieť predčasne ukončiť sezónu, mohol by to byť aj koniec kariéry švédskej legendy. Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport AC neplánuje predĺžiť jeho zmluvu, ktorá vyprší na konci júna.

V aktuálnej sezóne nastúpil len do štyroch zápasov Serie A a odohral celkovo 144 minút. Aj napriek tomu sa mu podarilo stať sa najstarším strelcom súťaže, keď v polovici marca premenil pokutový kop proti Udine. Vo veku 41 rokov a 166 dní prekonal predchádzajúceho rekordéra Alessandra Costacurtu.