Udalosti Serie A: Mizéria milánskych klubov, Neapol s Lobotkom späť na víťaznej vlne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Serie A: Mizéria milánskych klubov, Neapol s Lobotkom späť na víťaznej vlne
Základnú zostavu SSC v tejto sezóne si bez Lobotku nedokážeme predstaviť.
Základnú zostavu SSC v tejto sezóne si bez Lobotku nedokážeme predstaviť.Profimedia
Veľkonočné 29. kolo najvyššej talianskej súťaže je za nami. Všetky zápasy sa dohrali už v sobotu 8. apríla, a tak nastal čas na bilancovanie toho najzaujímavejšieho, čo duely na Apeninskom polostrove ponúkli.

Najlepšie tímy

Na druhú priečku sa tak trochu nenápadne prepracovalo Lazio, ktoré si v závere kola poradilo v šlágri s nebezpečným Juventusom 2:1 a v tabuľke má päťbodový náskok pred mestským rivalom AS. O konečnom umiestnení tímov však môžu rozhodnúť aj nefutbalové dôvody - Juventus čaká na verdikt odvolania sa vo veci pätnásťbodového odpočtu a z Talianska idú chýry, že by mohol byť úspešný.

Samostatnou kapitolou je SSC Neapol. Jednoznačnému lídrovi súťaže síce vzala vietor z plachiet minulotýždňová prehra o štyri góly s AC Miláno, cez víkend však hráči spod Vezuvu, medzi ktorými nechýbal Slovák Stanislav Lobotka, zabrali a zdolali Lecce 2:1, hoci mali aj istú dávku šťastia - rozhodujúci gól si do vlastnej brány zrazil Antonino Gallo. Neapol musí získať stratené sebavedomie, pretože ho čaká dôležité štvrťfinále Ligy majstrov s milánskym celkom.

Na víťaznú vlnu sa vrátila aj Bologna, ktorá po dvoch remízach a prehre spomalila svoju jazdu ligou. Výkon "Rossoblu" bol bezchybný, najmä v druhom polčase, keď strelili dva góly, potrebné na vyradenie nádejí Atalanty z prevádzky.

Tabuľka po 29. kole.
Tabuľka po 29. kole.Flashscore

Najhoršie tímy

Milánske celky nevedia nabrať dych. AC predviedlo proti Neapolu fantastickú kanonádu, na ktorú však v domácom súboji s Empoli nedokázalo nadviazať a po bezgólovej remíze okupuje 4. miesto tabuľky. Po sezóne zrejme navyše príde o významnú postavu kabíny, keďže vedenie údajne nechce predĺžiť zmluvu so skúseným Zlatanom Ibrahimovičom.

Práve švédsky fenomén dokázal v minulosti na trávniku strhnúť mužstvo k heroickým výkonom, v aktuálnej sezóne však väčšinu času trávi rehabilitáciou. Absencia lídra sa teda odzrkadľuje nepresvedčivými výsledkami.

O bod za AC je Inter, ktorý nevyhral už v štyroch zápasoch a po troch ligových prehrách sa vytúženého víťazstva nedočkal ani v dueli so Salernitanou. Remízu zariadil v 90. minúte Antonio Candreva, zhodou okolností bývalý hráči "modročiernych". Stolička Simoneho Inzaghiho je tak o čosi neistejšia.

Pohľad na prvú trojku je historický. Už viac ako 90 rokov sa nestalo, aby AC Miláno, Inter alebo Juventus (v tomto prípade však treba brať do úvahy spomínaný odpočet) chýbali na čele tabuľky.

Najlepší hráči

Riccardo Orsolini je pre Bolognu doslova talizmanom a svoje schopnosti potvrdil aj v meraní sil s Atalantou. Skvelý výkon korunoval presným zásahom na 2:0, ktorý rozhodol o troch bodoch pre hostí.

Fantasticky sa prezentoval aj Sergej Milinkovič-Savič z Lazia, ktorý privádzal do zúfalstva hráčov Juventusu. Srbský futbalista otvoril v 38. minúte skóre duelu a vypomáhal v útoku aj v obrane. Fanúšikov "starej dámy" potešil aspoň výkon Federica Chiesu. Ten sa po vážnom zranení kolena postupne približuje k starej forme.

Gól kola

Primát tentokrát patrí Adolfovi Gaichovi, ktorý v závere nadstaveného času rozhodol o víťazstve Hellasu Verona nad Sassuolom 2:1 a oživil šance svojho klubu na záchranu v najvyššej súťaži. Mimoriadne cenný gól navyše patrí do kategórie nádherných. Argentínčan využil Consigliho chybu pri rozohrávke a prekvapil brankára smrtiacim lobom z 50 metrov.