Udalosti Serie A: Famózne AC Miláno a zlyhanie Neapolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Serie A: Famózne AC Miláno a zlyhanie Neapolu

"Gruzínsky Maradona" po vylúčení proti AC Miláno.
"Gruzínsky Maradona" po vylúčení proti AC Miláno.AFP
Hoci 28. kolo najvyššej talianskej súťaže uzavrú dva pondelkové duely Empoli - Lecce a Sassuolo - Turín, v priebehu uplynulého víkendu sa v Serii A udialo niekoľko zaujímavostí. Najväčšiu pozornosť si vyslúžil výprask suverénneho Neapolu v súboji s AC Miláno, zatiaľ čo mestský rival Inter pokračuje v nevýrazných výsledkoch.

NAJLEPŠIE TÍMY

Na čele tabuľky veľké zmeny nenastali, všetky tímy s výnimkou SSC a Interu podali presvedčivé výkony. Tak trochu nenápadne sa v horných priečkach pohybuje rímske Lazio, ktorému patrí po dvojgólovom víťazstve nad Monzou druhé miesto.

Skutočným kráľom tohto víkendu však bolo nepochybne AC Miláno. Pioliho zverenci perfektným výkonom znemožnili Neapol a dali mu pocítiť, že štvrťfinále Ligy majstrov nebude ani zďaleka predvídateľné.

Čestnú zmienku si zaslúžia aj Bologna a Fiorentina, oba tímy majú dobrú formu a okupujú chvost prvej polovice tabuľky. "Viola" neprehrala od 12. februára a nesklonila sa ani pred AC a Interom. Naposledy bol nad jej sily Juventus.

Na druhej strane, tím Thiaga Mottu vyšiel so vztýčenou hlavou z minikrízy, v ktorej získal v troch zápasoch len dva body a vyhral 3:0 nad Udinese.

NAJHORŠIE TÍMY

Ak bolo AC Miláno najlepším tímom víkendu, primát toho najhoršieho prekvapivo patrí Neapolu. "Azzurri" nastúpili na ihrisko bez ostrostrelca Osimhena, ale aj bez energie, nápadov a - aspoň zdanlivo - bez odhodlania. Ťažký knockout fanúšikov vystrašil o to viac, že s rovnakým súperom si to hráči SSC rozdajú aj v Lige majstrov. V hre bude naozaj veľa - postup do semifinále.

Zle si počínali aj tri mužstvá v zóne zostupu, ktoré, aby sme boli spravodliví, hrali proti papierovo lepším tímom. Tri prehry, ktoré sa po výsledku stretnutia Empoli-Lecce môžu ukázať ako veľmi dôležité z hľadiska boja o záchranu. Vytúžené vykúpenie na konci sezóny, na ktoré sme si v posledných rokoch zvykli u mančaftov z nižších líg, však v prípade Cremonese, Sampdorie a Verony ešte neprišlo.

NAJLEPŠÍ HRÁČI

Je ťažké vybrať len jedného z jedenástky "rossoneri", ktorí v nedeľňajšom veľkom zápase zdolali Neapol. O žezlo sa uchádzali Rafael Leão (23) a Brahim Díaz (23), prvý z nich bol autorom dvoch presných zásahov, druhý gólu a asistencie, ktoré zmenili tvár merania síl už za 25 minút.

Radosť Moiseho Keana po jeho góle proti Verone
Radosť Moiseho Keana po jeho góle proti VeroneAFP

V tomto zozname nemôže chýbať ani Moise Kean, ktorý za ťažko skúšaný Juventus strelil jediný gól v súboji s Hellasom Verona. Mladý Talian bol lídrom tímu zúfalo túžiaceho po bodoch a zdecimovaného zraneniami, navyše preukázal talent, zrelosť a oddanosť pruhovanému dresu.

NAJKRAJŠIE GÓLY

Počas víkendu padlo veľa gólov. Medzi najkrajšie určite patrí ten, ktorým Posch otvoril skóre zápasu Bologne s Udinese - krásna a nepriechodná strela z 30 metrov.

Na druhej strane v zápase Monza - Lazio zasunul Milinkovič-Savič za "biancocelesti" z voľného kopu, keď poslal loptu pod brvno.

Ťažko si naopak vybrať medzi štyrmi gólmi "rossoneri" v zápase s Neapolom. Na druhom mieste sa ocitla sólová akcia Saelemakersa, ale primát patrí úvodnému zásahu Leãa.