Neapol s Lobotkom s debaklom od AC, Salernitana s Gyömbérom so štvrtou remízou v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol s Lobotkom s debaklom od AC, Salernitana s Gyömbérom so štvrtou remízou v rade
Aktualizované
Neapol inakasoval od AC štyri góly.
Neapol inakasoval od AC štyri góly.Profimedia
V úvodnom nedeľnom zápase 28. kola talianskej Serie A zvíťazili futbalisti Bologne nad Udinese. Salernitana cestovala na pôdu Spezie, s ktorou si rozdelila bod. Lazio nezaváhalo s Monzou. Líder tabuľky doma zlyhal s milánskym AC.

Bologna - Udinese Calcio 3:0 (2:0)

Góly: 3. Posch, 12. Moro, 49. Barrow

Domáci rozhodli o svojom triumfe ešte v prvom dejstve. Hviezdou stretnutia bol Barrow. Gambíjčan na prvé dva zásahy prihral. Tretí, krátko po zmene strán, sám strelil. Bologna naplno zabodovala prvýkrát od 26. februára a v neúplnej tabuľke sa dostala pred svojho súpera na ôsme miesto. Udinese figuruje na desiatej priečke.

Ďalšie zápasy: 

Monza - Lazio 0:2 (0:1)

Góly: 13. Pedro, 56. Milinkovič-Savič

Lazio neprehralo šesť súbojov v rade a vďaka svojej výbornej forme figuruje na druhej priečke. Rimania využili zaváhanie Interu, ktorému odskočili na päť bodov. O troch bodoch rozhodol v trinástej minúte víťazným zásahom Pedro, na ktorého po prestávke nadviazal Milinkovič-Savič. Domáca Monza čaká na výhru tri kolá. V neúplnej tabuľke jej patrí trinásta priečka. 

Spezia - Salernitana 1:1 (0:1)

Góly: 70. Šomurodov - 43. Caldara (vlastný)

V drese hostí odohral celé stretnutie Slovák Norbert Gyömbér, ale ani nedokázal zabrániť vyrovnaniu Spezie v záverečnej dvadsaťminútovke. Salernitana vyhrávala po prvom dejstve vlastným gólom domáceho Caldaru. Hostia sú z pohľadu tabuľky na tom lepšie, uhrali štvrtú remízu v rade a s 28 bodmi majú na pätnástej priečke náskok od osemnástej Verony deväť bodov. Spezia je tesne nad pásmom zostupu s 25 bodmi.

AS Rím - Sampdoria 3:0 (0:0) 

Góly: 57. Wijnaldum, 88. Dybala (z 11 m), 90.+4 El Shaarawy, ČK: 52. Murillo (Sampdoria) po 2. ŽK

Predposledná Sampdoria v prvom dejstve náporu AS Rím odolala. V kurze bol jej brankár Ravaglia. Tridsaťštyriročný Talian inkasoval až po zmene strán. Víťazný zásah strelil Wijnaldum. V samom závere premenil pokutový kop Dybala, ktorý sa radoval z desiateho presného zásahu v ročníku. V nadstavenom čase uzavrel rezultát El Shaarawy. Hráči AS sú na štvrtej priečke. Ich mestský rival má náskok troch bodov. Domácim patrí devätnáste miesto s 15 bodmi. 

Neapol - AC Miláno 0:4 (0:2)

Góly: 17. a 59. Leao, 25. Diaz, 67. Saelemaekers

Najväčšiu zásluhu na triumfe "Rossoneri" mal dvojgólový portugalský útočník Rafael Leão. Milánčania sa v tabuľke posunuli z piatej na tretiu priečku o bod pred mestského rivala Inter. Za domácich odohral 68 minút slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý videl v 40. minúte žltú kartu. Pre "Partenopei" to bola iba tretia prehra v sezóne. Napriek tomu majú Neapolčania na čele tabuľky náskok 16 bodov pred Laziom Rím. S AC Miláno sa stretnú o desať dní vo štvrťfinále Ligy majstrov. Domácim chýbal najlepší kanonier Serie A Victor Osimhen.

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore