Remízovú sobotu v Serii A narušila prehra AC Miláno. Ibrahimovič najstarší strelec ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Remízovú sobotu v Serii A narušila prehra AC Miláno. Ibrahimovič najstarší strelec ligy
Aktualizované
Zlatan Ibrahimovič sa stal najstarším strelcom Serie A.
Zlatan Ibrahimovič sa stal najstarším strelcom Serie A.Profimedia
Futbalisti AC Monza remizovali v sobotňajšom zápase 27. kolo Serie A s US Cremonese. V druhom dueli sa odohrala taktiež vyrovnaná bitka. Na trávniku Salernitany remizovala Bologna. Milánske AC cestovalo na trávnik Udinese, kde mu vôbec nevyšiel súboj podľa predstáv.

AC Monza - US Cremonese 1:1 (0:0)

Góly: 69. Augusto - 62. Ciofani

Úvodnú pätnásťminútovku mohol uzavrieť otváracím zásahom domáci Izzo. Po skvelej prihrávke Petagnu sa ocitol zoči-voči brankárovi Carnesecchimu, ktorý vytiahol skvelý zákrok. O päť minút neskôr bol opäť v permanencii hosťujúci strážca svätyne. Tentoraz Izzo nezakončoval, ale sprava centroval na hlavu Augusta, ktorý mieril k pravej žrdi, no nepochodil ani on. Do konca prvého dejstva sa Monza dostala do ďalších dvoch sľubných príležitostí. Najprv pálil Petagna za pomoci súperovho obranca mimo bránu. Rovnako tak učinil krátko po ňom Caprari. A minútu pred ochodom do kabín pálil zblízka k pravej žrdi Ciurria, lenže Carnesecchi bol nepriestreľný. 

Monza mala v zápase navrch, ale nakoniec iba remizovala.
Monza mala v zápase navrch, ale nakoniec iba remizovala.Flashscore

A tak prišiel šok na opačnej strane. Po hodine hry Cremonese využilo zaváhanie v rozohrávke domácich. Castagnetti našiel pod sebou nabiehajúceho Ciofaniho a ten z piatich metrov otvoril skóre zápasu. Domácich gól nezlomil. Práve naopak, o osem minút vyrovnali. Ciurria sprava našiel v šestnástke Augusta a ten strelou po zemi k ľavej žrdi nedal brankárovi žiadnu šancu. Ďalší tlak či šance neprišli, obaja si rozdelili bod. Monza neprehrala v treťom kole za sebou. Pripísala si druhú remízu v rade. Cremona vybojovala desiatu deľbu bodov v ročníku a v neúplnej tabuľke je na predposlednej priečke.

US Salernitana - Bologna 2:2 (1:1)

Góly: 7. Pirola, 64. Dia - 11. Ferguson, 73. Lykogiannis

Domáca Salernitana v základnej zostave so slovenským stopérom Norbertom Gyömbérom (hral do 87. minúty, pozn. red.) zaknihovala výborný vstup. V siedmej minúte sa po rohovom kope trafil hlavou presne jeho spoluhráč z defenzívy Pirola. Lenže o štyri minúty bolo vyrovnané. Kiriakopoulos odcentroval pred bránu, kde Ferguson prešprintoval brániaceho protihráča a hlavou usmernil loptu za chrbát domáceho brankára. 

Štatistický pohľad.
Štatistický pohľad.Flashscore

Po zmene strán videli fanúšikovia rovnako dva góly a po jednom na každej strane. Druhýkrát v dueli viedla Salernitana. V 64. minúte neodvrátila Bologna loptu do bezpečnia, v šestnástke sa s ňou najlepšie zorientoval Dia a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Aj tentoraz sa zverenci Sousu neradovali dlho, pretože v 73. minúte uzavrel konečný rezultát po rohu hlavou Lykogiannis.

Udinese - AC Miláno 3:1 (2:1)

Góly: 9. Pereyra, 45+6. Beto, 70. Ehizibue - 45+4. Ibrahimovič

Prvýkrát od januára 2022 sa objavil v základnej zostave a hneď skóroval. V nadstavenom čase premenil na dvakrát penaltu Zlatan Ibrahimovič. Lenže o niekoľko minút poslal opäť Udinese do vedenia Beto a bol to zlomový moment stretnutia. Po zmene strán uzavrel rezultát dvadsať minút pred koncom Ehizibue. AC Miláno prehralo na pôde súpera štvrtý z ostatných piatich ligových kôl.