Inter bez Škriniara nestačil na Juventus. Rímske derby pre Lazio, Lobotka víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inter bez Škriniara nestačil na Juventus. Rímske derby pre Lazio, Lobotka víťazne
Aktualizované
Stanislav Lobotka bol zagratulovať spoluhráčovi Osimhenovi k ďalšiemu gólu.
Stanislav Lobotka bol zagratulovať spoluhráčovi Osimhenovi k ďalšiemu gólu.TASR
Futbalisti Sampdorie Janov sa po desiatich zápasoch dočkali víťazstva v talianskej Serii A. V súboji tímov bojujúcich o záchranu vyhrali doma nad Hellasom Verona. V akcii bol tiež Neapol, ktorý hladko zdolal Turín na jeho pôde štyrmi gólmi. Vo večernom derby ťahal za kratší koniec Inter proti Juventusu.

Sampdoria Janov – Hellas Verona 3:1 (2:0)

Góly: 24. a 35. Gabbiadini, 90.+9 Zanoli - 89. Faraoni

Sampdoria uspela najmä vďaka dvom gólom Manola Gabbiadiniho v prvom polčase. Za hostí odohral celý duel slovenský stredopoliar Ondrej Duda a v nadstavenom čase videl žltú kartu. Verona nevyhrala päť stretnutí a je osemnásta. Domáci, ktorí v lige uspeli vôbec prvýkrát na svojom štadióne v sezóne, figurujú o priečku nižšie s mankom štyroch bodov na svojho dnešného súpera.

FC Turín – SSC Neapol 0:4 (0:2)

Góly: 9. a 51. Osimhen, 35. Kvaracchelija (z 11m), 68. Ndombele

Úderná dvojička Osimhen - Kvaracchelija zariadila pre "Partenopei" ďalší triumf. Nigérijčan sa blysol dvomi gólmi. Na konte ich v tomto ročníku už má dvadsať jeden. Jeho gruzínsky spoluhráč mieril presne z pokutového kopu po dvanásty raz v sezóne. Zverenci Luciana Spallettiho bez väčších problémov uspeli s rozbehnutým Turínom, ktorému prekazili sériu dvoch víťazných kôl. V drese Neapolu nechýbal slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý odohral 85 minút.

ACF Fiorentina – US Lecce 1:0 (1:0)

Gól: 27. Gallo (vlastný)

Fiorentina pokračuje vo výbornej fazóne. "Fialky" neprehrali už deväť stretnutí za sebou naprieč všetkými súťažami. Lecce, ktoré sa pohybuje v spodnej časti tabuľky Serie A, zdolali po vlastnom góle Galla. 

Lazio Rím – AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 65. Zaccagni, ČK: 32. Ibanez (AS)

AS Rím začalo kapitulovať v mestskom derby krátko po polhodine hry, keď videl Ibañez druhú žltú kartu po šľapáku na Milinkoviča-Saviča. Napriek prevahe brankári vo veľkej permanencii neboli. Až v 53. minúte napriahol spoza šestnástky Luis Alberto a jeho ranu pod brvno vyrážal Rui Patrício. O desať minút neskôr sa hosťujúci brankár musel mať znova na pozore. Po rohu sa zoči-voči nemu ocitol Anderson, ale zlyhal. Ani nie o dve minúty na to domácim vyšla kombinácia, ktorú Zaccagni zakončil presne a zariadil tri body pre Lazio. V neúplnej tabuľke poskočili na druhú priečku s 52 bodmi. "Vlci" sú na piatej priečke (47).

Inter Miláno – Juventus Turín 0:1 (0:1)

Gól: 23. Kostič

Inter nastúpil bez zraneného Milana Škriniara a Derby d'Italia na domácom trávniku nezvládol. V prvom dejstve rozhodol troch bodoch a stal sa tak hrdinom zápasu Filip Kostič. Prebral si prihrávku od Rabiota a z hranice šestnástky vypálil presne k vzdialenejšej žrdi. Juventus stráca na šiestu Atalantu iba štyri body. Domáci sa po prehre prepadli na tretiu priečku za Lazio.