Juventus padol v Ríme. Inter bez Škriniara zdolal Lecce. Duda i Gyömbér s bodom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus padol v Ríme. Inter bez Škriniara zdolal Lecce. Duda i Gyömbér s bodom
Aktualizované
Radosť Manciniho po víťaznom góle do siete Juventusu.
Radosť Manciniho po víťaznom góle do siete Juventusu.Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona v zostave s Ondrejom Dudom (28) remizovali v 25. kole talianskej Serie A na pôde Spezie. Rovnakou deľbou bodov sa skončil súboj medzi Sampdoriou a Salernitanou. Milánsky Inter si naopak poradil doma s Lecce. Juventus zlyhal na trávniku AS Rím.

Spezia Calcio - Hellas Verona 0:0

ČK: 82. Marchetti (Spezia)

Ondrej Duda hral v súbojich dvoch tímov bojujúcich o záchranu do 56. minúty. Krátko predtým mal problémy s členkom na ľavej nohe. Po polhodine hry mohol skóre po rohovom kope otvoriť hosťujúci Gaich, no hlavou mieril zblízka vedľa pravej žrde. Spezia sa do vyložených príležitostí nedostávala. Skúšala to najmä z diaľky, ale neúspešne. Naopak, Hellas si vypracoval ďalšiu gólovku v 69. minúte. Depaoli z autu vysunul rýchlonohého Kallona, ktorý sa z vlastnej polovice rútil zoči-voči Dragowskému. Domáci brankár vytiahol dôležitý zákrok.

Záverečnú pätnásťminútovku otvoril hlavičkujúci Nzola, no namieril iba do pravej žrde. Minútu pred koncom mohol rozhodnúť Amian o troch bodoch pre Speziu, ale pri jeho technickej strele sa vytiahol gólman Perilli. Verona je tak stále na zostupovej 18. priečke s dvojbodovou stratou na svojho nedeľňajšieho súpera.

Sampdoria - Salernitana 0:0

Tak, ako sa súboj medzi obomi vyvíjal, i dopadol - vyrovnane. Plnú minutáž si pripísal v drese Salernitany slovenský stopér Norbert Gyömbér. Tešiť ho môže nielen bod z pôdy súpera, ale tiež čisté konto, keďže jeho mužstvo má najhoršiu defenzívu v lige. Sampdoria sa dotiahla bodovo na predposledné Cremonese a stále bojuje o záchranu.

Inter Miláno - US Lecce 2:0 (1:0)

Góly: 29. Mchitarjan, 53. Martínez

Inter nemohol využiť služby slovenského stopéra Milana Škriniara, ktorého trápia problémy s chrbtom. Vynechal druhé stretnutie v rade. Zverenci Simoneho Inzaghiho sa presadili z prvej vážnejšej príležitosti. Tesne pred polhodinou hry ponúkol Barella ideálnu prihrávku na stred šestnástky Mchitarjanovi a ten bol nekompromisný. Vymietol ľavý horný roh. Krátko po zmene strán zvýraznil náskok Interu kanonier Martínez, ktorého našiel prihrávkou pod seba Dumfries. Prakticky z totožnej pozície ako Mchitarjan pálil Argentínčan presne k ľavej žrdi. Bol to jeho štrnásty presný zásah v ročníku. Lecce prehralo druhýkrát v rade.

AS Rím - Juventus Turín 1:0 (0:0)

Gól: 53. Mancini, ČK: 90+1. Kean (Juventus)

Úvodná polovica prvého dejstva patrila AS Rím. V tej druhej prevzali iniciatívu futbalisti Juventusu a v 43. minúte takmer viedli. Po prudkom centri zakončoval hlavou zblízka do pravej žrde od zeme Rabiot. O desať minút neskôr prekvapil spoza šestnástky umiestnenou ranou k pravej žrdi domáci Mancini a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

O šesť minút na to sa za chrbtom Patrícia opäť otriasala bránková konštrukcia. Z priameho kopu do pravej pálil Cuadrado. V nadstavenom čase sa dostal na trávnik Kean, ale po niekoľkých sekundách predviedol skrat, keď zozadu a bez lopty skopol Manciniho a videl okamžite červenú kartu. Rímski vlci sú štvrtí o skóre pred AC. "Stará dáma" zostáva ôsma. 

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore