Verona s Dudom nestačila doma na Fiorentinu, Lazio nezaváhalo so Sampdoriou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verona s Dudom nestačila doma na Fiorentinu, Lazio nezaváhalo so Sampdoriou

Aktualizované
Antonín Barák s číslom 72 otváral gólový rezultát duelu.
Antonín Barák s číslom 72 otváral gólový rezultát duelu.Profimedia
Futbalisti Fiorentiny ukončili v 24. kole sériu šiestich duelov bez víťazstva v talianskej Serie A, keď v pondelok uspeli na trávniku Hellasu Verona. V druhom hranom dueli sa z troch bodov radovalo Lazio, ktoré pred svojimi fanúšikmi zdolalo Sampdoriu.

Hellas Verona - ACF Fiorentina 0:3 (0:2)

Góly: 12. Barák, 38. Cabral, 89. Biraghi

Domácej prehre nezabránil ani slovenský stredopoliar Ondrej Duda, ktorý odohral celý duel. Dôležitý súboj sa nevyvíjal pre jeho mužstvo dobre od dvanástej minúty, keď skóre otváral český futbalista Barák. Na jeho zásah nadviazal ešte do konca prvého dejstva piatym gólom v sezóne Cabral. Hostia boli lepší a súboj kontrolovali. V samom závere uzatváral rezultát striedajúci Biraghi. A to celkom kurióznym spôsobom z vlastnej polovice, keď rýchlo rozohral priamy kop a prekvapil vybehnutého brankára. Verona nevyhrala v druhom kole po sebe. Hellasu patrí prvá priečka pod čiarou zóny zostupu, na 18. mieste stráca tri body na 17. Speziu. Fiorentina je na 12. priečke.

Lazio Rím - Sampdoria Janov 1:0 (0:0)

Gól: 80. Luis Alberto

Od úvodu stretnutia na trávniku dominovali futbalisti Lazia. Skalopevná defenzíva Sampdorie ale dlho ich náporu odolávala. Krátko po dvadsiatej minúte mal možnosť otvoriť skóre Immobile, ale desiaty gól v sezóne nepridal. Prvé dejstvo ukončilo taktiež domáce mužstvo. Najprv pálil Pedro do žrde a potom zlyhal opäť Immobile. 

Rimania sa v koncovke naďalej trápili a zahadzovali vypracované šance. Z trápenia ich desať minút pred záverečným hvizdom vykúpil Luis Alberto. Obstrelom nedal brankárovi žiadnu šancu. Vďaka trom bodom sa dostali na štvrtú priečku pred mestského rivala, no AS má duel k dobru, a len o bod menej (44). Sampdoria je predposledná s jedenástimi bodmi.