Víkendové zápasy talianskej Serie A v kocke: Milánske trápenie pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víkendové zápasy talianskej Serie A v kocke: Milánske trápenie pokračuje

Hráči AC Miláno by na úvod roka najradšej zabudli.
Hráči AC Miláno by na úvod roka najradšej zabudli.Profimedia
Hoci 21. kolo talianskej Serie A uzavrie až utorkový večerný duel medzi Juventusom a Salernitanou, futbalový víkend na Apeninskom poloostrove priniesol niekoľko zaujímavých príbehov. Neapol tlačia k titulu ofenzívne esá a milánske derby uvrhlo AC do ešte väčšej krízy.

Top tímy

V rebríčku najlepších mužstiev samozrejme nechýba Inter, ktorý v milánskom derby zvíťazil nad AC 1:0 vďaka gólu Lautara Martíneza. "Nerazzurri" porazili "rossoneri" v mimoriadne dôležitom dueli a upevnili si druhé miesto v tabuľke.

V tejto podsekcii sa so železnou pravidelnosťou objavuje Neapol, ktorý bez väčších problémov zdolal Speziu 3:0. Aj napriek reakcii Interu sa Scudetto približuje tímu, ktorý takmer vôbec nestráca.

Čestné uznanie patrí Verone, ktorá napriek tomu, že s Laziom nedokázala uhrať viac ako remízu, odohrala zápas s nasadením a odvahou, pričom v meraní síl s "biancocelesti" niekoľkokrát siahala po víťazstve. Mužstvo navyše od nového roka prehralo iba raz, čo mu dodalo rozhodujúci impulz v boji o zotrvanie v súťaži.

Najhoršie tímy

Prvé miesto jednoznačne patrí AC Miláno. Tím trénera Stefana Pioliho zaznamenal tretiu prehru v rade a nevyhral od 4. januára. Rok 2023 môžeme zatiaľ z pohľadu giganta nazvať nočnou morou, ktorá výrazne skomplikovala jeho európske ambície.

Nedarilo sa ani Fiorentine, ktorá po minulotýždňovom dobrom výkone podľahla doma Bologni. Tú opäť viedol znovuzrodený Riccardo Orsolini, ktorý opäť skóroval z pokutového kopu. Zaradiť sem musíme aj Atalantu, a to nielen kvôli ďalšej prehre, ale aj dvom červeným kartám.

Hviezdy kola

Victor Osimhen prežíva sezónu snov. Nigérijčan sa proti Spezii presadil dvakrát a zvýšil tak počet strelených gólov v lige na 16. Dobre si počínal aj Tammy Abraham. Po neistom úvode ročníka odštartoval nový kalendárny rok vo výbornej forme a v zápase proti Empoli sa predviedol gólom v šiestej minúte. Od začiatku roka má Angličan bilanciu troch presných zásahov a troch asistencií.

Gól kola

Absolútnym majstrovským kúskom tohto víkendu bol gól Armanda Laurientého (24) proti Atalante, vďaka ktorému Sassuolo získalo tri body. Francúz sa dostal k perfektnému zakončeniu a spoza šestnástky napálil loptu do siete.