AC Miláno inkasovalo od Sassuola päť gólov, Monza druhýkrát v sezóne porazila Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AC Miláno inkasovalo od Sassuola päť gólov, Monza druhýkrát v sezóne porazila Juventus

Aktualizované
AC Miláno inkasovalo od Sassuola päť gólov, Monza druhýkrát v sezóne porazila Juventus
AC Miláno inkasovalo od Sassuola päť gólov, Monza druhýkrát v sezóne porazila JuventusProfimedia
Futbalisti milánskeho AC prehrali na domácej pôde v zápase 20. kola talianskej Serii A proti Sassuolu vysoko 2:5. Ďalšie prekvapenie sa zrodilo na úkor Juventusu, ktorý doma podľahol Monze. Lazio remizovalo s Fiorentinou.

AC Miláno - US Sassuolo 2:5 (1:3)

Góly: 24. Giroud, 81. Origi - 19. Defrel, 21. Frattesi, 31. Berardi, 47. Lauriente (pen.), 79. Henrique 

Hostia rozhodli o svojom prekvapivom víťazstve už do polčasu, pretože v úvodnom dejstve strelili tri góly. Po zásahoch Defrela a Frattesiho znížil Giroud presnou hlavičkou, no Berardi vrátil Sassuolu dvojgólové vedenie a to ešte zvýšil krátko po zmene strán Lauriente. V závere sa konečný výsledok iba upravil. Spomínaný Domenico Berardi ukončil duel s gólom a tromi asistencami.

AC Miláno sa v tabuľke nachádza na štvrtom mieste, ale má len o bod viac ako piate Lazio aj šiesty AS Rím, pričom oba tieto tímy majú zápas k dobru. Sassuolo preskočilo Speziu a je šestnáste s osembodovým náskokom na zónu zostupu.

Juventus - AC Monza 0:2 (0:2)

Góly: 18. Ciurria (Machín), 39. Mota

Monza vyhrala proti Juventusu aj druhýkrát v tejto sezóne, keďže v septembri doma uspela tesne 1:0. To najdôležitejšie sa stalo v úvodnom polčase. Prvý zásah Caprariho kvôli ofsajdu neplatil, ale Ciurria sa nepomýlil po skvelej prihrávke Machína na malé vápno.

Dany Mota tesne pred polčasom obišiel aj Szczęsneho a trafil odkrytú bránku. Juventus sa síce snažil vyrovnať a aj keď Bremer loptu do siete dotlačil, tak VAR odhalil jeho ofsajdové postavenie.

Monza ťahá sériu šiestich zápasov bez prehry a v tabuľke preskočila Juventus, nachádza sa na jedenástej priečke. Domáci klesli po odpočte pätnástich bodov už na trináste miesto.

Lazio Rím - ACF Fiorentina 1:1 (1:0)

Góly: 8. Casale – 49. González

Domáci mali výborný úvod, pretože už v úvodnej desaťminútovke sa v šestnástke súpera najlepšie zorientoval Nicolo Casale a poslal loptu do siete. Tvrdá strela Luku Joviča ešte vyrovnanie neprinieslo, ale po zmene strán vyslal nádhernú ranu spred pokutového územia presne do rohu bránky Nicolas González.

Gólman Provedel podržal Lazio aj pri možnosti Mandragoru a druhej šanci Joviča a hlavne jemu môže rímsky klub ďakovať za to, že neprehral. V tabuľke sa nachádza na treťom mieste so ziskom 38 bodov, Fiorentina je dvanásta.

SSC Neapol - AS Rím 2:1 (1:0)

Góly: 17. Osimhen, 86. G. Simeone - 75. El Shaarawy