Víkendové zápasy talianskej Serie A v kocke: Inter zamával titulovým ambíciám

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víkendové zápasy talianskej Serie A v kocke: Inter zamával titulovým ambíciám
Hráči Interu nezvládli duel s Empoli.
Hráči Interu nezvládli duel s Empoli.Profimedia
19. kolo najvyššej talianskej súťaže sa nezaobišlo sa bez prekvapení. Najviac sa hovorí o zlyhaní Interu Miláno proti Empoli, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou znamená koniec titulových nádejí pre mužstvo z metropoly módy.

Posledné kolo prvej polovice súťaže sa vyznačuje neistotou, spôsobenou potrestaným Juventusom, ktorý v tabuľke prišiel o 15 bodov, mimoriadnou formou SSC Neapol a obhajcom titulu AC Miláno, ktoré robí stále veľa chýb. Pred 19. kolom sa mrak pochybností objavil aj nad Vezuvom, keďže Neapol je vyšetrovaný vo veci zvyšovania kapitálových ziskov.

Najlepšie tímy

Rimania z AS nestratili rytmus a využili trestné body pre Juventus, pričom aktuálne okupujú 4. miesto tabuľky. Pri víťazstve nad odvážnou Speziou však bolo potrebné ďalšie zborové predstavenie, v poradí už desiate v tejto sezóne, ktoré ako vždy dirigoval Paulo Dybala.

Nezastavil sa ani Neapol, ktorý v náročnom súboji proti Salernitane nezaváhal a zvíťazil 2:0, čo potvrdil po veľmi jasnom výsledku 5:1 proti Juventusu. Spallettiho zverenci sú momentálne nezastaviteľní a na čele tabuľky majú 50 bodov, AC "len" 38.

V tabuľke nenápadne stúpa Hellas Verona a po víťazstve nad Lecce má na konte už 12 bodov, čo síce nie je veľa, ale mužstvo lídra Darka Lazoviča hrá v poslednom období so zjavným optimizmom a záchrana sa javí pomerne reálne.

Najhoršie tímy

V čase, keď takmer všetky tímy odohrali zápasy na úrovni, môže byť so svojím výkonom skutočne nespokojné len jedno mužstvo - Inter Miláno. "Nerazzurri" proti Empoli odohrali nudný a nepresvedčivý zápas najmä v útoku. Na duel nebude v dobrom spomínať Milan Škriniar, ktorý bol v 40. minúte vylúčený po druhej žltej karte. 

Sampdoria taktiež ukázala svoju horšiu stránku, keď sa prepadla na predposledné miesto v tabuľke a nedokázala nájsť potrebnú energiu, aby sa vyšplhala späť nahor. Víťazstvo Udinese 1:0 potvrdilo všetky problémy, s ktorými Janovčania bojujú od začiatku sezóny.

Hviezdy kola

Paulo Dybala, Ademola Lookman a Victor Osimhen - tieto tri mená zaujali v 19. kole najviac.

Argentínčan v službách "Giallorossi" naďalej potvrdzuje, že je vodcom Mourinhovho tímu, ktorý sa na neho môže vždy spoľahnúť vo chvíľach neistoty. Dôkazom sú dve asistencie v zápase proti Lecce, ktoré rozhodli o góloch Ríma.

Lookman bol mužom zápasu proti Juve a ide o jeden z najzaujímavejších prísľubov v talianskej lige. Po výkonoch proti Salernitane a Spezii potvrdil skvelú formu aj v dueli s mimoriadne nepríjemným súperom.

Victora Osimhena asi netreba špeciálne predstavovať. Hráč SSC vedie tabuľku strelcov a naďalej strieľa góly ako na bežiacom páse. Fanúšikovia dúfajú, že v konečnom dôsledku budú mať pre klub cenu zlata.

Čestnú zmienku si zaslúži Ángel Di María, ktorý sa proti Atalante predviedol gólom a asistenciou, ale predovšetkým konečne takým výkonom, aké predvádzal na majstrovstvách sveta v drese Argentíny.

Gól kola

Devätnásťročný Tommaso Baldanzi šokoval priaznivcov Interu a z protiútoku vystrelil svojmu Empoli tri body. Veľká nádej talianskeho futbalu má v tejto sezóne na konte už štyri presné zásahy a z tohto pohľadu sa nikomu v jeho veku nedarí v aktuálnom ročníku lepšie.