Ďalšie zaváhanie milánskych celkov, Neapol kráča pevne za titulom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšie zaváhanie milánskych celkov, Neapol kráča pevne za titulom

Aktualizované
V Salerne sa body delili.
V Salerne sa body delili.Profimedia
Futbalisti Interu Miláno natiahli šnúru bez víťazstva vo všetkých súťažiach už na šesť zápasov. Po troch predchádzajúcich prehrách v talianskej Serii A získali v piatkovom dueli 29. kola na ihrisku Salernitany iba bod po remíze 1:1. Po výhre nad Lecce 2:1 urobili ďalší krok k zisku majstrovského titulu hráči SSC Neapol. Duel AC Miláno s Empoli sa skončil deľbou bodov.

US Salernitana – Inter Miláno 1:1 (0:1)

Góly: 90. Candreva - 6. Gosens

Inter viedol po góle Robina Gosensa zo šiestej minúty takmer celý zápas, ale Antonio Candreva v 90. minúte zariadil pre domácich zisk cenného bodu. V drese hostí chýbal pre zranenie slovenský reprezentant Milan Škriniar, za Salernitanu odohral jeho krajan Norbert Gyömbér v strede obrany celý zápas.

Inter sa v priebežnej tabuľke posunul na tretie miesto o skóre pred mestského rivala AC, ktorý má zápas k dobru. Salernitana je po piatich remízach za sebou pätnásta.

US Lecce – SSC Neapol 1:2 (0:1)

Góly: 52. Di Francesco – 18. Di Lorenzo, 64. Gallo (vl.)

Celý zápas odohral v zostave SSC slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. Jeho tím poslal do náskoku Giovanni Di Lorenzo v 18. minúte, krátko po prestávke však vyrovnal Federico Di Francesco. O zisku troch bodov pre Neapol rozhodol vlastný zásah Antonina Galla v 64. minúte. Hostia uspeli aj bez najlepšieho strelca ligy Victora Osimhena, ktorý je zranený.

AC Miláno - Empoli 0:0

AC naposledy sfúklo suverénny Neapol štyrmi kúskami v sieti a pred úvodným zápasom štvrťfinále Ligy majstrov s tým istým súperom si chceli hráči urobiť chuť v meraní síl s Empoli. Outsider však podal sústredený výkon a odváža si zo San Sira cenný bod, ktorý sa počas záchranárskych prác bude hodiť. Toskánskemu celku patrí 14. miesto, "rossoneri" sú na 3. priečke, hoci istotu účasti v budúcom ročníku LM ani zďaleka nemajú.