Jude Bellingham neprestáva udivovať, nekompromisný strážca svätyne ter Stegen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jude Bellingham neprestáva udivovať, nekompromisný strážca svätyne ter Stegen

Bellingham púta v Reale pozornosť nádhernými gólmi a asistenciami.
Bellingham púta v Reale pozornosť nádhernými gólmi a asistenciami.AFP/Flashscore
Po každom hracom týždni Ligy majstrov vyberie Flashscore na základe svojich známok ideálnu zostavu daného kola. Výber je založený na internom systéme hodnotenia, ktorý zohľadňuje individuálne štatistiky zápasov ako sú góly, strely na bránu, úspešné prihrávky, vyhraté súboje či úspešné zákroky.

Najlepšia zostava 2. hracieho dňa Ligy majstrov 2023/24:

Zostava týždňa milionárskej súťaže.
Zostava týždňa milionárskej súťaže.Flashscore

Brankár:

Marc-André ter Stegen, FC Barcelona (8.2)

Stabilná obrana bola veľkým tromfom FC Barcelona v náročnom zápase vonku v Porte. Marc-André ter Stegen si pri víťazstve 1:0 udržal čisté konto a presvedčil piatimi skvelými zákrokmi. Okrem Milána je "Barca" jediným tímom v aktuálnom ročníku CL, ktorý nedostal gól.

Obrancovia:

Davinson Sánchez, Galatasaray  (8.2)

Víťazstvo Galatasarayu 3:2 na pôde Manchestru United má mnoho pôvodcov - a nie všetci z nich obliekajú dres tureckého majstra. Davinson Sánchez bol jedným z najvýraznejších hráčov utorkového večera. Kolumbijčan zaujal dvoma zblokovanými strelami, asistenciou na gól a 46 prijatými prihrávkami.

Fabian Schär, Newcastle (8.0)

Fabian Schär strelil vysnívaný gól na konečných 4:1 a spečatil jasné víťazstvo Newcastle United nad PSG. Ešte predtým bol Švajčiar mimoriadne nápaditý a vyhral všetky súboje, do ktorých si trúfol ísť.

Fabian Schär sa stal mužom zápasu pri víťazstve 4:1 nad PSG.
Fabian Schär sa stal mužom zápasu pri víťazstve 4:1 nad PSG.AFP

Sikou Niakate, Braga (8.3)

Len vo svojom druhom zápase v Lige majstrov predviedol Sikou Niakate z Bragy proti Unionu Berlín úžasný výkon. 91,7 % jeho prihrávok našlo adresáta, čo hovorí samo za seba. Braga prehrávala 2:0 a vyhrala 3:2. Niakate sa gólom na 1:2 postaral o obrat portugalského tímu.

Stredopoliari:

Matías Vecino, Lazio (8.0)

Matias Vecino prestúpil z Interu do Lazia v roku 2022. Odvtedy to Uruguajčan nemal v Ríme vždy ľahké, často vysedával na lavičke náhradníkov. Ale pri víťazstve Lazia 2:1 v Celtic Parku bol 32-ročný futbalista pravdepodobne najlepším hráčom na ihrisku. Gól, 94,4 % úspešnosť prihrávok, dva zachytené pasy - to je niečo, na čo môže byť hrdý.

Bruma, Braga (9.1)

Bruma šokoval Union Berlín zázračnou strelou, v 51. minúte z veľkej diaľky perfektne poslal loptu do vzdialenejšieho rohu. Tento 28-ročný hráč bol kedysi označovaný za zázračné dieťa, teraz už vieme prečo. Svojimi driblingovými a prihrávkovými schopnosťami predstavoval veľkú výzvu aj pre kompaktnú obranu Unionu.

Jude Bellingham, Real Madrid (9.2)

Na adresu tohto muža nám dochádzajú superlatívy. Kto by si bol pomyslel, že Jude Bellingham v Reale takto exploduje? Angličan sa pri víťazstve kráľovského tímu 3:2 v Neapole prezentoval úžasným samostatným nájazdom a šikovnou prihrávkou na Viníciusa Jr. pripravil prvý gól Realu. Dvadsaťročný mladík je už teraz svetovou hviezdou.

Phil Foden, Manchester City (8.2)

Hĺbka kádra Manchestru City je naďalej hrozivá. "Sky Blues" vyhrali 3:1 na pôde RB Lipsko. Foden strhol víťazstvo na stranu anglického celku. Dvadsaťtriročný hráč strelil dôležitý gól na 1:0 a pripravil pre svojich spoluhráčov tri zásahy.

Brais Méndez, Real Sociedad (8.6)

Jeden gól, jedna asistencia. Sociedad oslavoval prvé víťazstvo v Lige majstrov po 20 rokoch. Brais Méndez zohral hlavnú úlohu pri víťazstve 2:0 na pôde RB Salzburg. Rakúšania sa v utorok nedokázali na umenie Španiela dostatočne pripraviť.

Útočníci:

Álvaro Morata, Atlético Madrid (8.1)

Morata prežil vo svetovom futbale veľa období a nie každý klub mu umožnil naplno rozvinúť jeho potenciál. Tento dôrazný zakončovateľ sa však dokonale hodí do náročného herného štýlu Atlética Madrid. V ôsmich súťažných zápasoch v sezóne 2023/24 strelil Morata už sedem gólov. Pri víťazstve 3:2 nad Feyenoordom zaznamenal dva góly. 

Mikel Oyarzabal, Real Sociedad (8.1)

Tretím Španielom v zostave je Mikel Oyarzabal. Ako kapitán doviedol svoj tím k historickému triumfu v Salzburgu. Dvadsaťšesťročný hráč zaznamenal jeden gól a obranu súpera neustále ohrozoval svojou aktivitou.