Kašia si drámu spred roka nepraje: Musíme hrať rozumne, vraví gruzínsky stopér

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kašia si drámu spred roka nepraje: Musíme hrať rozumne, vraví gruzínsky stopér

Guram Kašia je pred odvetou, napriek jednogólovému náskoku, opatrný. Vyzýva k rozumnej hre a vyvarovaniu sa chýb.
Guram Kašia je pred odvetou, napriek jednogólovému náskoku, opatrný. Vyzýva k rozumnej hre a vyvarovaniu sa chýb.TASR
Bratislavský Slovan, ako uviedol jeho šéf lavičky Vladimír Weiss st. (58), má pred sebou zápas roka. Odvetu 2. predkola Ligy majstrov. Pred vypredanými tribúnami na svojom Tehelnom poli privíta Zrinjski Mostar. Po úvodnom súboji si z Bosny "belasí" priviezli jednogólový náskok, ktorý chcú v utorok večer zužitkovať k postupu.

Elektrizujúca atmosféra bez infarktových stavov

Stopér Guram Kašia sa nevie dočkať elektrizujúcej atmosféry na štadióne. "Som v Slovane tretiu sezónu a každým rokom je to lepšie z hľadiska diváckej návštevy. Veľmi sa teším na stredu a na podporu našich fanúšikov. Urobíme na ihrisku všetko pre to, aby sme ich potešili dobrým výsledkom."

Vlani sa oba tímy stretli v predkole play-off Európskej konferenčnej ligy. Slovan postúpil do skupinovej fázy až po úspešne zvládnutom penaltovom rozstrele. Kašia dúfa, že postup tentoraz jeho tím vybaví v riadnom hracom čase.

"Verím, že to nebudú infarktové stavy pre fanúšikov ako vlani. Aby tak bolo, musíme hrať od prvej minúty koncentrovane. Prajem si pokojnejší priebeh, ale až samotný zápas nám dá na to odpoveď."

S trénerom Weissom absolvoval Kašia predzápasovú tlačovú konferenciu.
S trénerom Weissom absolvoval Kašia predzápasovú tlačovú konferenciu.TASR

Zlepšené podmienky, hrať rozumne

V Mostare hrali oba celky v náročnom počasí. V priebehu stretnutia ukazoval teplomer viac ako 30 stupňov celzia. V Bratislave hlásia v utorok večer okolo 18 stupňov, čo je výrazná zmena. 

"Tam bolo náročné. Veľmi teplo a dusno, teraz bude znesiteľnejšie. Počasie neriešime, musíme hrať rozumne za každých podmienok. Sústredíme sa na náš výkon a na seba. Máme jednogólový náskok. Je potrebné, aby sme boli pozorní vzadu a presadili sa vpredu."

Slovan Bratislava - Zrinjski Mostar (utorok, 20:30)

Skúsený 36-ročný stopér vie, čo čaká nielen jeho, ale aj spoluhráčov v odvete. "Mostar má dobré mužstvo. Snažia sa hrať odzadu cez postupný útok. Využívajú krátke prihrávky, ale aj krídelné priestory, z ktorých často centrujú. Musíme byť pozorní a odolní, vyvarovať sa chybám. Uhrali sme dobrý výsledok, ale stále zostávame koncentrovaní."

Víťaz dvojzápasu nastúpi v 3. predkole LM proti úspešnejšiemu zo súboja Šeriff Tiraspoľ - Maccabi Haifa (prvý zápas 1:0). Zdolaný tím čaká presun do 3. predkola Európskej ligy. V ňom bude jeho súper zdolaný celok z dvojzápasu medzi Breidablikom a FC Kodaň (prvý súboj 0:2).