Slovan vyhral odvetu a postúpil do 2. predkola Ligy majstrov, Weiss premenil dve penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vyhral odvetu a postúpil do 2. predkola Ligy majstrov, Weiss premenil dve penalty

Aktualizované
Weiss sa teší z gólu do siete Swiftu.
Weiss sa teší z gólu do siete Swiftu.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vyhrali v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov na pôde luxemburského tímu Swift Hesperange a postúpili do 2. predkola, kde bude ich súperom Zrinskij Mostar.

FC Swift Hesperange - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)

Tréner Vladimír Weiss urobil v základnej zostave oproti prvému stretnutiu štyri zmeny. Prvýkrát nastúpil v drese "belasých" v súťažnom stretnutí obranca Wimmer, premiérovo boli v základe aj Tolič a Savvidis. Na hrote ofenzívy začal Čavrič. Oba tímy od úvodu ukazovali, že si v osobných súbojoch nič nedarujú. Domáci boli aktívnejší a tlačili sa do vápna.

Už na konci 8. minúty Weiss prišiel pomôcť svojej defenzíve a aj keď loptu na hranici pokutového územia získal, stúpil na nohu Sinaniho a Swift získal penaltu. Tú však kapitán Dominik Stolz nepremenil, pretože Borjan trafil stranu a loptu zastavil.

Defenzíva slovenského majstra nestála na pevných nohách. Borjan musel riešiť strelu Morrena a po nedorozumení gólmana s Wimmerom v poslednej chvíli odkopol loptu Kašia, inak by mal Ayongo pred sebou prázdnu bránu. Kanaďan chytal i pokus Couturiera z druhej vlny.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Swift bol veľmi silný a presný na lopte, zatiaľ čo Slovan nemal žiadnu ofenzívnu myšlienku a už prechod cez polovicu ihriska mu robil problémy. Rozohrávka "belasým" viazla, obrancovia viac-menej pod tlakom iba odkopávali lopty. Pred koncom polčasu vošiel do vápna Ekofo, dva pokusy boli zablokované a strelu Couturiera chytil Borjan.

Nadstavený čas mohol patriť hosťom, lenže strela Toliča neprešla cez Prempeha za Dupireho a Lovat mieril z druhej vlny nad. Slovanu však prvé dejstvo vôbec nevyšlo. Borjan musel riešiť na začiatku druhého polčasu kolmicu za obranu na Ayonga, zvládol to. Rovnako aj prudkú ranu Sacrasa z mierneho uhlu a dorážku hlavou Stolza.

Pokutový kop získal aj Slovan, pretože Barsegjana v 53. minúte pri pokuse o strelu zozadu fauloval Sacras. Vladimír Weiss "panenkovsky" otvoril skóre, Dupire išiel doprava - 0:1. "Belasí" tak hneď po zmene strán reagovali na zlých viac ako 45 minút.

Prešlo iba niekoľko minút a Barsegjan vybojoval aj druhú penaltu. Na hranici šestnástky prepadol cez Skenderoviča. K lopte sa znova postavil Vladimír Weiss a tentoraz ju rezolútne poslal pod brvno - 0:2.

Weiss sa stal hrdinom Slovana.
Weiss sa stal hrdinom Slovana.Flashscore

V poslednej polhodine hry sa duel začal kúskovať striedaniami či ošetrovaním Borjana. Slovan už ale protivníka nepúšťal na dostrel a postup do 2. predkola Ligy majstrov si postrážil. Jeho súperom bude bosniansky majster Zrinskij Mostar. Prvý duel sa hrá už o týždeň, buď v utorok alebo v stredu. Presný termín bude upresnený.

Všetky tri góly Slovana proti Swiftu strelil Weiss. Celkovo diváci videli štyri penalty, z toho tri boli premenené. Weiss si poradil s obomi pokusmi. Stolz v Bratislave jednu dal, počas odvety zlyhal. Brankár Borjan udržal prvé čisté konto ako člen bratislavského mužstva.

Swift bude po vypadnutí hrať 2. predkolo Konferenčnej ligy proti waleskému celku The New Saints.

Ohlasy na stretnutie si prečítajte v našom článku.