Weiss videl nedostatky Slovana, chválil syna: Vedel som, že to tak kopne, on je blázon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss videl nedostatky Slovana, chválil syna: Vedel som, že to tak kopne, on je blázon

Weiss pochválil kapitána tímu.
Weiss pochválil kapitána tímu.Profimedia
Slovan Bratislava postúpil cez Swift Hesperange do 2. predkola Ligy majstrov, kde ho čaká Zrinskij Mostar. Dvojzápas s luxemburským súperom bol ale nesmierne vyrovnaný. Nakoniec rozhodli individuality.

Po remíze z Národného futbalového štadióna absolvovali "belasí" na pôde súpera veľmi slabý prvý polčas. Mužstvo výrazne podržal brankár Milan Borjan, hlavne pre to, že chytil penaltu Stolza.

"Úvodné dejstvo bolo veľmi zlé, hlavne prvých 30 minút. Slabo sme bránili krajných obrancov súpera. Druhý polčas bol v našej réžii. Mali sme viac šancí, ktoré sme mohli dotiahnuť do konca. Podržal nás Borjan. Na to prišiel. Vidieť, že má obrovskú kvalitu. Chytenou penaltou nás dostal psychicky nahor. Cez polčas som zvýšil slovo. Museli sme byť disciplinovanejší," hodnotil tréner Vladimír Weiss pre RTVS.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Jeho syn premenil dva pokutové kopy. Prvý "panenkovsky", na čo si netrúfne každý: "Pred stretnutím som mu povedal, že bude penalta, cítil som to. Ja som vedel, že kopne "panenku", pretože on nie je normálny. Ale zlatý, že to premenil," svojsky konštatoval lodivod Slovana.

Napriek postupu si Weiss st. uvedomoval nedostatky, ktoré musí tím zlepšiť: "Potrebujeme dobre zregenerovať, pretože sa ukázalo, že pokiaľ má súper fyzické sily a pressuje vysoko, máme problém. Hore musíme uhrať lopty lepšie a byť fyzickejší. Máme na to týždeň. Verím, že to zvládneme, príde plný štadión a urobíme ľuďom radosť," dúfa.

Všetko podstatné zo zápasu si prečítajte v našom článku.

Chválil aj novicov: "Savvidis bol jedným z najlepších na ihrisku. Wimmer priniesol pokoj do defenzívy, ale počas zlého úvodu sa ukázali nedostatky mužstva. Výborne zahral Bajrič. Musel som ho dať doprava, pretože sme chceli mať na ihrisku viac vyšších hráčov z dôvodu štandardných situácií," doplnil Weiss.

"Išlo o podobný zápas ako doma. Prvý polčas bol z našej strany veľmi zlý, ale potom sme sa porozprávali v kabíne a povedali si, že ak chceme postúpiť, musíme zmeniť všetko. Po zmene strán to bolo lepšie. Mali sme dostatok príležitostí a zaslúžene postúpili," vyjadril sa Aleksandar Čavrič pre RTVS.

FC Swift Hesperange - ŠK Slovan Bratislava