Liga majstrov a ceny lístkov? Pálka v Parku princov, lacno je aj za slovenskými hranicami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga majstrov a ceny lístkov? Pálka v Parku princov, lacno je aj za slovenskými hranicami

Ak si chcete pozrieť Kyliana Mbappého v Parku princov, musíte očakávať, že zaplatíte minimálne 125 eur.
Ak si chcete pozrieť Kyliana Mbappého v Parku princov, musíte očakávať, že zaplatíte minimálne 125 eur.Profimedia
Viaceré kluby v Európe sa držia myšlienky, že na futbal by sa mali dostať aj bežní ľudia, zatiaľ čo iné celky sa snažia zarobiť na obrovskom záujme. Anglická mutácia Flashscore správ pripravila prehľad miest, kde môžete získať skvelý pomer ceny a kvality, ak chcete sledovať Ligu majstrov. Rozdiel medzi najlacnejšími a najdrahšími klubmi je obrovský.

Najdrahšie lístky:

PSG

Ak sa vyberiete do mesta lásky, Paríža, sledovať budete najúspešnejší francúzsky tím poslednej dekády: Paríž Saint-Germain. Klub má vo svojom kádri niekoľko svetových hviezd ako Kylian Mbappé a Ousmane Dembélé, ktoré pomáhajú robiť z PSG veľmi silný tím.

Človek by si však myslel, že spoločnosť Qatar Sports Investments, ktorá vlastní PSG, zabudla, že Lionel Messi, Neymar a Zlatan Ibrahimovič už v klube nepôsobia.

Pre francúzskych fanúšikov nie je lacné dostať sa na Parc des Princes. Najlacnejší lístok na zápas Ligy majstrov (proti Newcastlu) stojí približne 125 eur, zatiaľ čo najdrahší lístok zhruba 349 eur.

Inter

Finalisti minulej sezóny sú v prestížnom súťaži aj teraz - v skutočnosti sa už kvalifikovali do vyraďovacej fázy. Zostáva však zistiť, či sa im to podarí z prvej priečky.

V cenách vstupeniek na Stadio Giuseppe Meazza je obrovský rozdiel. Najdrahší lístok stojí 1 450 eur (miesto v lóži blízko ihriska), zatiaľ čo najdrahšie "bežné miesta" stoja 700 až 800 eur. Inter je však možné sledovať aj za prijateľnejšiu cenu. Najlacnejšie vstupenky stoja 39 eur, zatiaľ čo najlacnejší lístok pre mládež sa dá kúpiť za približne 25 eur.

Štadión Giuseppe Meazza.
Štadión Giuseppe Meazza.MARCO LUZZANI/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP

Arsenal

Arsenal je známy ikonickými hráčmi, krásnym futbalom a mnohým ďalším. Jednou z vecí, ktorými sa preslávil, sú aj vysoké ceny vstupeniek. Sledovanie futbalu na štadióne Emirates Stadium v Londýne, ktorý je domovom Arsenalu, je pomerne drahé potešenie. Ceny vstupeniek závisia od toho, na ktorej tribúne chcú fanúšikovia sedieť, ale aj od toho, o aký zápas ide.

Všetky zápasy Arsenalu sú zaradené do jednej z troch kategórií (A, B a C). A je najdrahšia kategória, do ktorej patrí aj zápas proti Manchestru City, zatiaľ čo C je najlacnejšia. Zápasy Arsenalu v Lige majstrov sa radia do kategórie B, ale to neznamená, že sú lacné.

Najdrahšia vstupenka pre dospelého na zápas skupiny Ligy majstrov na Emirates stojí približne 59 eur, zatiaľ čo najlacnejšia 39. Vstupenka pre deti sa pohybuje od približne 45 libier. Ak máte klubové členstvo, môže byť lacnejšia. Emirates však zďaleka nie je najdrahším miestom na sledovanie futbalu v Európe.

FC Barcelona

V posledných sezónach nemá Barcelona v Lige majstrov na ružiach ustlané. Španielski giganti niekoľkokrát sklamali a nepostúpili zo skupinovej fázy. Tento rok sa to zmenilo, a to aj napriek tomu, že Katalánci nehrajú na svojom obvyklom Nou Campe, ale na Estadio Olímpico.

Zatiaľ čo Camp Nou pojme takmer 100-tisíc divákov, Estadio Olímpico len polovicu. Je otázne, či ceny vstupeniek na Ligu majstrov pomôžu financovať prestavbu futbalového divadla. Najlacnejší lístok na Olympijskom štadióne stojí približne 63 eur, zatiaľ čo najdrahší zhruba 164 eur.

FC Kodaň

Dánsko má tiež zastúpenie v milionárskej súťaži. FC Kodaň má pred záverečným duelom skupiny A všetko vo vlastných rukách. Ak porazí turecký Galatasaray, postúpi úkor jeho a Manchestru United medzi šestnástku najlepších.

V prvých dvoch domácich zápasoch sa v Parkene vytvorila intenzívna atmosféra, keď bol štadión zaplnený do posledného miesta. Vedenie sa postaralo o to, aby si diváci mohli zakúpiť balíky vstupeniek a získať tak lístky na všetky tri domáce zápasy. Najdrahší balíček vstupeniek stál 357 eur, čo zodpovedá 119 eurá na zápas. Najlacnejší stojí 192 libier, čo je 64 eur na duel.

Cena pre deti sa pohybuje od 178 do 263 eur na všetky tri stretnutia. Treba však spomenúť, že ak máte klubové členstvo, balíky vstupeniek sú o niečo lacnejšie. Treba však poznamenať, že vstup na zápas dánskeho majstra v Parkene je drahší ako na duel Arsenalu na Emirates Stadium.

Viac futbalu za vaše peniaze

Aj v Európe existujú miesta, kde môžete zažiť futbalovú Ligu majstrov bez toho, aby ste spálili svoje úspory na jeden lístok.

Union Berlín

Malý klub z nemeckého hlavného mesta Union Berlín všetkých prekvapil kvalifikáciou do Ligy majstrov, a hoci sa mu v tejto sezóne veľmi nedarí, jeho fanúšikovia sa môžu dostať na štadión za veľmi priaznivú cenu.

Union Berlín nehrá svoje domáce zápasy Ligy majstrov na vlastnom štadióne, ale na Olympijskom štadióne v Berlíne. Tu stojí najdrahší lístok pre dospelého 110 eur, zatiaľ čo najlacnejší 35 eur. Deti sa na štadión dostanú už od 30 eur.

Crvena zvezda

Ak sa vyberiete na výlet do srbského hlavného mesta Belehrad, máte veľa príležitostí pozrieť si futbalovú Ligu majstrov. Tradičný špičkový klub Crvena zvezda je známy tým, že na štadióne Rajko Mitič vytvára intenzívnu atmosféru.

Medzi najdrahším a najlacnejším lístkom v Belehrade je veľký cenový rozdiel. Najdrahšia vstupenka je do VIP zóny, ktorá zahŕňa jedlo a ďalšie výhody, stojí približne 335 eur. Ak sa však chcete len pozerať na zápas, stačí vám zaplatiť len 29 eur.

Young Boys

Medzi súperov Red Stars v skupine patrí švajčiarsky Young Boys. Oba tímy si to v utorok v priamom súboji rozdali o tretie miesto, čo zvládol lepšie práve helvétsky celok, ten sa tak na jar predstaví v Európskej lige.

Na Stadion Wankdorf si môžete pozrieť futbal za približne 50 eur, deti majú vstup za polovicu. Ak si chcete urobiť radosť, môžete si kúpiť aj VIP lístok, ktorý stojí 180 eur.

Braga

Dostali sme k absolútne najlacnejšiemu miestu na sledovanie Ligy majstrov. Portugalská Braga môže stále postúpiť zo skupinovej fázy, vonku však potrebuje zdolať Neapol.

Futbalisti Bragy stále snívajú sen o postupe do jarnej fázy Ligy majstrov.
Futbalisti Bragy stále snívajú sen o postupe do jarnej fázy Ligy majstrov.Profimedia

Estadio Municipal de Braga má kapacitu približne 30-tisíc divákov. Tí nemuseli siahnuť veľmi hlboko do vrecka, aby si zabezpečili miesto na štadióne. Najdrahší lístok v skupine stál 75 eur, najlacnejší 14 eur. 

Salzburg

Končíme v Rakúsku, kde sídli RB Salzburg. Tím dúfa, že si zabezpečí účasť v Európskej lige, na čo mu stačí remizovať, respektíve neprehrať viac ako o gól v poslednom domácom zápase proti Benfice.

Ak by ste chceli vidieť najlepší rakúsky tím v akcii, môžete tak urobiť za 40 až 88 eur za lístok pre dospelých, zatiaľ čo lístok pre mládež stojí 26 eur.