Liga majstrov: Mali sme to pod kontrolou a zrazu... Môžeme si za to sami, hodnotí triezvo Gündoğan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mali sme to pod kontrolou a zrazu... Môžeme si za to sami, hodnotí triezvo Gündoğan
Kontakt, po ktorom İlkay Gündoğan spadol v pokutovom území. Hlavný arbiter na biely bod v tomto prípade neukázal.
Kontakt, po ktorom İlkay Gündoğan spadol v pokutovom území. Hlavný arbiter na biely bod v tomto prípade neukázal. Reuters
Stredopoliar Barcelony İlkay Gündoğan (33) zdôraznil, že jeho tím si za prehru a vypadnutie môže sám, keď v utorok premrhal v súčte dvojgólový náskok. Parížskemu St. Germain podľahli Katalánci 1:4 a s tohtoročnou edíciou Ligy majstrov sa rozlúčili.

Všetko sa zdalo byť ideálne rozohraté. Víťazstvo v Paríži 3:2. Úvod odvety ako zo sna. Vedenie 1:0 skorým zásahom Raphinhu. Lenže netrvalo to dlho a Ronald Araújo zatiahol ručnú brzdu. Okamžite videl červenú kartu. Barcelona hrala viac ako hodinu oslabená, vďaka čomu PSG prevzalo nad zápasom kontrolu a zabezpečilo si postup do semifinále.

"Som veľmi frustrovaný, veľmi sklamaný. Naozaj som mal pocit, že sme mali súboj plne pod kontrolou. Začali sme s náskokom a potom po 10-15 minútach ako by sme sa zničili sami," hodnotil pre TNT Sports po záverečnom hvizde stredopoliar İlkay Gündoğan.

"Áno, červená karta zmenila zápas. Toto je Liga majstrov. Nezáleží na tom, kto je súper. V takomto nerozhodnom, dôležitom dueli byť tak skoro o jedného menej... To sa nedá, následne ste, bohužiaľ, mimo," doplnil skúsený Nemec. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Po utorňajšej prehre sa manažér Barcelony Xavi Hernández ostro vyhradil voči rozhodcovi Istvánovi Kovácsovi. Zdôraznil, že jeho výkon bola jedna katastrofa. Rumun ukázal červené karty Araújovi i Xavimu, pričom ďalší piati hráči Barcelony dostali žlté karty.

Gündoğan emóciu ohľadom hlavného arbitra krotil, aj keď taktiež poukázal na situáciu, po ktorej sa pred bránou PSG porúčal k zemi. Bolo to po kontakte s Vitinhom. "V polčase nemal nejaký zlý prístup. Nespomínam si na žiadne rozhodujúce momenty. Zdalo sa mi, že veľmi rýchlo nám udeľuje žlté karty."

"Po zmene strán si myslím, že mala byť na mňa penalta. Jasne som bol kopnutý nohou. Ak nie, pokračoval by som v behu. Nespadol by som. Pre mňa je to penalta," vrátil sa k momentu 33-ročný stredopoliar.

"To som mu povedal, aby to aspoň skontroloval a dal mi namiesto toho žltú kartu. Neviem, ako to vyzeralo v televízii. Možno je môj dojem nesprávny," hodnotil krátko po skončení stretnutia Gündoğan.

Barcelona - PSG 1:4