Šachtar nedovolil Barcelone postúpiť. Xavi: Jeden z najhorších zápasov za posledné roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šachtar nedovolil Barcelone postúpiť. Xavi: Jeden z najhorších zápasov za posledné roky

Xavi sa po šokujúcej prehre snažil nájsť pozitívne slová.
Xavi sa po šokujúcej prehre snažil nájsť pozitívne slová.AFP
Tréner Barcelony Xavi (43) označil utorňajšiu prehru na pôde Šachtaru Doneck za jeden z najhorších zápasov katalánskeho klubu za dlhé obdobie. Španielsky majster nevyužil šancu potvrdiť postup do osemfinále Ligy majstrov po štvrtom kole skupinovej fázy. Lodivod po druhej prehre v sezóne priznal, že jeho tím nie je v ideálnej forme.

Xavi podľa agentúry AP uviedol: "Bol to jeden z našich najhorších zápasov za posledné roky. V dueloch Ligy majstrov musíte ukázať to najlepšie, aby ste uspeli. Dnes sme to neurobili, nehrali sme dobre."

Duel v Hamburgu, kde Šachtar hráva svoje domáce súboje z dôvodu ruskej vojenskej agresie na Ukrajine, rozhodla hlavička Danyla Sikana zo 40. minúty. Barcelona trafila priestor medzi tromi žrďami iba raz a po prehre 1:2 s Realom Madrid v El Clásicu padla druhýkrát z posledných troch súťažných vystúpení. Kataláncom sa nepodarilo nadviazať na sezóny 2002/03 a 2020/21, keď zvládli úvodné štyri predstavenia skupinovej fázy.

"Neprežívame vydarené obdobie, veľmi dobre to vieme. Je to aj o psychike, nie sme koncentrovaní, nepresujeme dobre, nedarí sa nám plniť taktické pokyny. Musíme sa dať rýchlo dokopy a zlepšiť sa vo všetkých aspektoch," povedal Xavi a dodal: "Stále však máme všetko vo svojich rukách a postup môžeme spečatiť v nasledujúcom kole doma proti Portu."

Španielov tím má v skupine H deväť bodov, rovnako ako spomínané Porto, ktoré v utorok doma zdolalo Antverpy 2:0. Šachtar zaostáva o tri body a bojuje o jedno z dvoch postupových miest.

Hodnotenia hráčov duelu Šachtar - Barcelona.
Hodnotenia hráčov duelu Šachtar - Barcelona.Flashscore

"V prvom rade chcem pogratulovať hráčom, odviedli skvelú prácu. Vždy hovorím, že ak chcete útočiť, musíte vedieť aj brániť. Dnes sme sa odrazili od perfektnej defenzívy," pochvaľoval si po nečakanom triumfe tréner Šachtaru Marin Pusič, ktorý viedol tím prvýkrát len pred dvoma týždňami pri prehre 1:2 v Barcelone. Odvtedy však ukrajinský majster uspel vo všetkých troch súťažných zápasoch a nedostal ani gól.

"V druhom polčase v Barcelone sme si overili, že sa proti nim dá hrať. Dnes sme ukázali, že sa dajú aj poraziť," uviedol stredopoliar Heorhij Sudakov. V ďalšom kole Šachtar opäť v Hamburgu privíta Antverpy, ktoré ako nováčik stále čakajú na svoje prvé body v súťaži.

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore