Škriniar prvým gólom za PSG zariadil nový rekord, Pepe najstarším strelcom Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniar prvým gólom za PSG zariadil nový rekord, Pepe najstarším strelcom Ligy majstrov

Aktualizované
Gól Milana Škriniara jeho PSG k bodom nepomohol.
Gól Milana Škriniara jeho PSG k bodom nepomohol.TASR
Futbalisti Manchestru City a Lipska sa stali prvými dvoma osemfinalistami Ligy majstrov 2023/2024. "Cityzens" v pozícii obhajcov trofeje zdolali Young Boys Bern 3:0 a v G-skupine sú aj po 4. kole stopercentní. Lipsko uspelo na pôde CZ Belehrad 2:1. Slovenský obranca Milan Škriniar (27) vsietil prvý gól v drese Paríža St. Germain, no francúzsky šampión prehral.na pôde AC Miláno 1:2.

Skupina E

Atlético Madrid - Celtic 6:0

Atlético odčinilo remízu z pôdy Celticu, tentoraz mu nedalo šancu. Antoine Griezmann sa presadil v treťom stretnutí Ligy majstrov po sebe, pričom skóroval hneď dvakrát a dokopy má v aktuálnom ročníku v tejto súťaži štyri góly. Keď k tomu pripočítame sedem zásahov z La Ligy, dostaneme sa na celkovo jedenásť. Bilanciu 2+1 mal útočník Álvaro Morata, ten skóroval už štyrikrát po sebe na úrovni všetkých súťaží, dokopy sa presadil dvanásťkrát.

Brazílčan Lino premiérovo v LM skóroval i asistoval. Celtic hral od 23. minúty bez vylúčeného Maedu. Madridský tím strelil v štyroch zápasoch už jedenásť gólov, čo je druhá najlepšia ofenzíva Ligy majstrov. "Atleti" sa postarali o najvyššiu výhru tejto sezóny milionárskej súťaže a to vrátane predkôl. O šesť gólov ešte vyhral v úplne prvom stretnutí islandský Breidablik.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Lazio - Feyenoord 1:0

Slovenský obranca Dávid Hancko nastúpil v základnej zostave Feyenoordu na pozícii stopéra a odohral kompletnú minutáž. Jeho krajan Leo Sauer nebol v zápasovej nominácii. Z výhry sa však tešilo Lazio, ktoré na druhej priečke vystriedalo práve utorkového súpera. O jediný zásah sa v nadstavenom čase prvého polčasu postaral Immobile.

Taliansky kanonier sa radoval z 200. presného zásahu od sezóny 2016/17. Stal sa len piatym hráčom po Lewandowskom (277), Mbappém (224), Messim (219) a Kaneovi (216), ktorý dosiahol na dvestogólový míľnik naprieč všetkými súťažami v drese tímu z TOP 5 európskych súťaží.

Skupina F

Borussia Dortmund - Newcastle 2:0

Newcastle chcel nemeckému súperovi vrátiť prehru z domáceho prostredia, ale znova prehral. O úvodný presný zásah sa postaral Füllkrug, ktorý sa stal vo veku 30 rokov a 271 dní za poslednú dekádu najstarším Nemcom s úvodným streleckým zápisom v Lige majstrov. Vtedy to dokázal súčasný športový riaditeľ Dortmundu Sebastien Kehl (34 rokov a 34 dní). Borussia vyhrala siedmy domáci zápas LM po sebe, iba raz v nich inkasovala a v tabuľke má na prvom mieste sedem bodov. Večer ju môže preskočiť PSG. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol na lavičke náhradníkov "strák".

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

AC Miláno - PSG 2:1

Slovenský obranca Milan Škriniar strelil svoj prvý gól za PSG, keď mu Marquinhos predĺžil center z rohu na zadnú tyč a tam sa skúsený stopér hlavou nepomýlil. Parížania vsietili presný zásah už v 48 zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov po sebe, čím prepísali históriu a stanovili nový rekord. Zakrátko však krásnymi nožničkami vyrovnal Leão. To znamenalo, že AC ukončilo päťzápasovú sériu v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe bez gólu.

V tomto ročníku sa postaralo o prvý, potrebovalo na to 55 striel. Po zmene strán otočil výsledok Giroud. Stal sa najstarším Francúzom (37 rokov a 38 dní), ktorý sa presadil v Lige majstrov. Prekonal Laurenta Blanca (36 rokov a 338 dní). Škriniar videl v 80. minúte aj žltú kartu a o deväť minút ho vystriedal mladý Barcola. Jeho mužstvo kleslo na druhú priečku skupiny, zatiaľ čo Milánčania prvý raz vyhrali a majú päť bodov, o jeden menej než francúzsky majster. PSG prehralo trikrát po sebe prvý raz od roku 2018. Postupne nestačilo na Bayern, Newcastle a AC.

Skupina G

Crvena Zvezda - RB Lipsko 1:2

Mladý stredopoliar Xavi Simons strelil prvý gól zápasu. V súčte Bundesligy a Ligy majstrov má po pätnástich odohraných dueloch skvelú bilanciu 5+7. Napodobnil svojich známejších predchodcov Patricka Kluiverta (1995) a Rafaela van der Vaarta (2002). Stal sa tretím najmladším Holanďanom, ktorý skóroval v dvoch po sebe idúcich dueloch Champions League. 

Manchester City - Young Boys Bern 3:0

Erling Haaland je nezastaviteľný. Dvomi gólmi zostrelil aj švajčiarskeho súpera a v 34 odohraných stretnutiach Ligy majstrov strelil už 39 gólov. Ako jediný z prvej 50-tky najlepších strelcov súťaže má viac zásahov ako odohraných duelov. Tréner Guardiola ho v 61. minúte stiahol z hry, aby šetril sily a nahradil krajanom Bobbom, talentovaným mladíkom. 

Bez Nóra už domáci neskóroval, pritom hral presilovku, keďže v drese hostí bol vylúčený Lauper. Obranca Dias pokazil iba jednu zo svojich 128 prihrávok. Naďalej platí, že Bern ešte nikdy v hlavnej fáze LM nevyhral na pôde súpera. Manchester City strelil v tejto sezóne zatiaľ najvyšší počet gólov (12) a ako dvanásty tím sa dostal na métu 250 presných zásahov v hlavnej fáze Ligy majstrov. Potreboval na to najmenej zápasov zo všetkých (119).

Aktuálna tabuľka skupiny G.
Aktuálna tabuľka skupiny G.Flashscore

Skupina H

Šachtar Doneck - Barcelona 1:0

Barcelona po troch výhrach prvýkrát v tejto sezóne Ligy majstrov prehrala, pretože Šachtar sa na favorita veľmi dobre pripravil a perfektným defenzívnym výkonom udržal čisté konto. Ukrajinský tím, hrajúci domáce stretnutia v nemeckom Hamburgu, vzadu neurobil prakticky žiadnu chybu a protivníka nepustil do vyloženej šance. Navyše gólovo udrel Sikan, ktorý sa neskôr zranil. Skvele prehusťoval priestor a proti tomu španielsky majster nevedel vymyslieť vôbec nič. Šachtar má šesť bodov, no ostáva tretí. "Blaugranas" sú napriek prehre s deviatimi naďalej na čele svojej skupiny.

Robert Lewandowski sa nepresadil v šiestom po sebe idúcom zápase vo všetkých súťažiach. Ide o jeho najhoršíu sériu od desaťzápasovej v období od decembra 2010 a februára 2011 za Dortmund. 

Porto - Antverpy 2:0

Brazílsky útočník Evanilson po hetriku do siete Antvérp potvrdil výbornú formu v Lige majstrov, keďže sa presadil aj tentoraz a po troch dueloch, do ktorých zasiahol, má na konte už štyri góly. Bývalý útočník Šamorína znova zariadil víťazstvo proti belgickému súperovi a jeho Porto sa v tabuľke dotiahlo s deviatimi bodmi na Barcelonu. Hostia nebodovali ani na štvrtý pokus. Od 50. minúty hrali bez vylúčeného Ekkelenkampa.

Konečný výsledok stanovil 40-ročný stopér Pepe. Ten sa stal najstarším hráčom, ktorý kedy strelil gól v Lige majstrov. Doposiaľ tento rekord držal 38-ročný Francesco Totti.