Šieste finále za 10 rokov. Toto je Real Madrid, nikdy sa nevzdávame, hlási Vinícius

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šieste finále za 10 rokov. Toto je Real Madrid, nikdy sa nevzdávame, hlási Vinícius

Vinícius si zahrá ďalšie finále LM.
Vinícius si zahrá ďalšie finále LM.Reuters
Vinícius Júnior (23) sa počas ďalšej veľkolepej európskej noci Realu Madrid opäť ukázal v najlepšom svetle. Svojou aktivitou pomohol tímu postúpiť do šiesteho finále Ligy majstrov za posledných 10 rokov. Stalo sa tak po ukážkovom obrate proti Bayernu Mníchov.

Brazílčan, ktorý bol miestami takmer nebrániteľný, však povedal, že receptom na úspech Realu vo veľkých chvíľach je ich nezištné nasadenie a kolektívna obetavosť, ktoré v kombinácii s elektrizujúcou atmosférou na Santiago Bernabéu predstavujú nezastaviteľnú kombináciu.

"Keď hráme doma, máme pocit, že dokážeme všetko. Je to vďaka jednote tímu - to je to, čo robí rozdiel," povedal Vinícius pre Movistar Plus.

Real - Bayern 2:1

"Obetavosť, ktorú do toho všetci vkladajú, je pozoruhodná. Ak musím brániť, vždy to urobím bez toho, aby som sa sťažoval, rovnako ako Bellingham či Rodrygo. Všetci sme oddaní jednému cieľu. Najdôležitejší je tu tím. Vždy je to tak," vravel brazílsky útočník.

Los Blancos sa budú vo finálovej bitke vo Wembley uchádzať o rekordný 15. titul, v ceste im bude stáť Borussia Dortmund. Naposledy celok z Madridu ovládol Ligu majstrov pred dvomi rokmi, keď v parížskom boji o trofej zdolal Liverpool 1:0 práve vďaka Viníciusovi.

Rodák z mesta São Gonçalo v stredu potrápil obrancov Bayernu a opäť ukázal, že je mužom Realu pre veľké príležitosti. "Som nesmierne pyšný a hrdý na to, že som mohol toľkokrát hrať na tomto štadióne, zažiť takéto noci a opäť niečo urobiť. Toto je Real Madrid... Nikdy sa nevzdávame," povedal dojatý Vinícius.

"Naši fanúšikovia sú ako my, vždy idú ďalej. Som šťastný, že môžem nosiť tento dres, je to sen. Pochádzam zo skromného miesta v Brazílii, z druhej strany sveta, odkiaľ ľudia bežne neodchádzajú za lepším životom. Je veľmi ťažké uspieť, keď sa tam narodíte. Mne sa splnil sen. Byť súčasťou tejto šatne, to je niečo jedinečné. Takže pre túto skupinu dám vždy všetko," vyjadril svoje pocity.