Real Madrid to znova dokázal. Do finále ho po otočke poslal nečakaný hrdina Joselu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid to znova dokázal. Do finále ho po otočke poslal nečakaný hrdina Joselu

Joselu poslal Real Madrid do finále Ligy majstrov.
Joselu poslal Real Madrid do finále Ligy majstrov.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid postúpili v stredu do finále Ligy majstrov. V odvetnom semifinále zvíťazili nad Bayernom 2:1 vďaka dvom gólom striedajúceho Joselua (34) v závere. Úvodný zápas sa skončil nerozhodne 2:2. Vo finále nastúpi Real 1. júna vo Wembley proti Borussii Dortmund.

Real Madrid - Bayern 2:1

/prvý zápas 2:2, postupuje Real Madrid/

Oba tímy vstupovali do stretnutia v rozdielnych pozíciách. Zatiaľ čo Real Madrid si cez víkend zaistil 36. titul, tak Bayern prehral proti Stuttgartu. Po úvodnej remíze 2:2 z Mníchova ale bolo všetko otvorené. Oba tímy si dokázali vypracovať šance, loptu do siete dostal až po individuálnej akcii Alphonso Davies.

Kanaďan skóroval v Lige majstrov vôbec prvýkrát, ale keď už sa zdalo, že by mohol postúpiť, tak strelu Viníciusa neudržal inak veľmi dobre chytajúci Neuer a Joselu z dorážky vyrovnal. Skúsený španielsky útočník zakrátko strelil aj druhý presný zásah a poslal Real Madrid do finále.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Aj keď zväčša naskakuje len z lavičky náhradníkov, tak sa presadil už sedemnásťkrát v tejto sezóne, pričom v posledných dvoch sezónach tento hráč vypadol z La Ligy s Alavésom a Espanyolom. Teraz poslal Real do posledného zápasu v boji o najprestížnejšiu klubovú trofej.

Biely balet neprehral na štadióne Santiago Bernábeu od 4. apríla 2023, keď nestačil na Villarreal. V semifinále milionárskej súťaže sa tieto dva celky stretli ôsmy raz a v štvrtom prípade postúpili Los Blancos. Thomas Müller nastúpil na svoj 151. zápas v Lige majstrov. Toni Kroos sa stal siedmym hráčom, ktorý dosiahol na métu 150.

Carlo Ancelotti sa stal prvým trénerom, ktorý šiesty raz postúpil do finále LM. Zároveň platí, že ešte nikdy neprehral proti svojmu bývalému klubu (7-3-0). Real Madrid predviedol svoj ďalší už pomaly typický obrat, doslova vstal z mŕtvych a zahrá si o 15. titul v Lige majstrov.

Úplný záver nadstavenia priniesol kontroverziu, keď hlavný arbiter Szymon Marciniak nenechal dohrať hostí akciu pre tesný ofsajd. Finále je na programe 1. júna na štadióne Wembley.