Slovan jediným gólom porazil Zrinjski a do domácej odvety si vezie dobrý výsledok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan jediným gólom porazil Zrinjski a do domácej odvety si vezie dobrý výsledok

Aktualizované
Slovan sa teší z výhry v Mostare.
Slovan sa teší z výhry v Mostare.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov na pôde HŠK Zrinjski Mostar 1:0. Odveta je na programe o týždeň, v utorok 1. augusta o 20:30 na Tehelnom poli.

Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Zlá správa prišla z kádra "belasých" pred stretnutím, pretože pre zranenie vypadol zo zostavy kapitán Vladimír Weiss. Úvod bol opatrný, ale častejšie mali loptu na kopačkách hráči Zrinjski. Čuže vyslal prvé nebezpečnejšie zakončenie, nabehol si k rohu päťky na center, ktorý poslal nad.

Borjan kryl nepríjemný pokus Kisa, tomu sa nakoniec mával ofsajd. Slovan sa nedostával k šestnástke súpera. Zmenil to dobrý pas za obranu, no Čavričovi lopta odskočila a nedokázal ju zakončiť. Zuberu hlavičkoval tesne nad brvno pas Lovata z priameho kopu. Prvý polčas toho veľa nepriniesol.

Po zmene strán najskôr Marič vyrazil strieľaný center Čavriča, avšak Lovat zo štandardky našiel Sharaniho Zuberuho, ktorý sa zavesil do vzduchu a hlavičkou otvoril skóre - 0:1. Situáciu ešte preveroval VAR. Rozhodol, že všetko bolo v poriadku.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Zrinjski ofenzívne pridal, skúšal to centrami. Jeden prepadol na roh malého vápna, osamotený Čuže vo veľmi dobrej pozícii minul bránu. Až v 64. minúte prišiel do hry domáci kanonier Bilbija. Najlepší strelec histórie klubu začal prekvapivo iba na lavičke náhradníkov.

Kis dvadsať minút pred koncom zaujímavo mieril hlavou k žrdi, lenže Borjan znova ukazoval svoje kvality, pôsobil nesmierne sebaistým dojmom. Čorluka bol najbližšie, pretože si sprava nabehol do pokutového územia, dostal krásnu kolmicu a zakončil do žrde.

Tréner Weiss reagoval striedaniami. Najskôr vymenil ofenzívnych hráčov, neskôr poslal do hry aj stopéra Wimmera. Mostarský tím na konci márne búšil na dvere šestnástky Slovana, tá bola dobre strážená. Navyše Abubakari nebezpečne pálil z diaľky a Lovat z takmer 30 metrov nasmeroval pokus k žrdi. Marič musel vytiahnuť dva dôležité zákroky.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

"Belasí" dokázali doviesť zápas do víťazného konca a vytvorili si veľmi dobrú pozíciu pred domácou odvetou, ktorá sa odohrá o týždeň vo štvrtok. Slovan navyše vyhral na pôde Zrinjski prvý raz, podarilo sa mu to na tretí pokus. V predošlých dvoch prípadoch síce z dvojzápasu vždy postúpil, ale vonku prehral zhodne 0:1.

V odvete už môže tréner Weiss počítať aj s Jurajom Kuckom, ktorému sa skončil trest za uhryznutie súpera. Ak bratislavský tím zvládne odvetu a postúpi do 3. predkola LM, tak ho bude čakať lepší z dvojice Šerif Tiraspoľ a Maccabi Haifa. Zároveň by mal istotu, že bude hrať minimálne skupinovú fázu Konferenčnej ligy.