Slovan postúpil cez Zrinjski a zabezpečil si dlhú pohárovú jeseň, opäť rozhodol Zuberu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan postúpil cez Zrinjski a zabezpečil si dlhú pohárovú jeseň, opäť rozhodol Zuberu

Slovan mal všetko vo svojich rukách, ale záver si výrazne zdramatizoval.
Slovan mal všetko vo svojich rukách, ale záver si výrazne zdramatizoval.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov. Slovenský šampión po víťazstve 1:0 na pôde HŠK Zrinjski Mostar remizoval v utorňajšej domácej odvete 2. predkola so súperom z Bosny a Hercegoviny 2:2. Zabezpečil si tak najmenej desať ďalších zápasov na medzinárodnej scéne. Už teraz má istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

ŠK Slovan Bratislava - Zrinjski Mostar 2:2 (1:0)

Slovan cez víkend šetril opory a v utorok mohol počítať aj s Weissom a Kuckom, ktorému sa skončil trest. Práve táto dvojica bola pri úvodnom zakončení. Prvý menovaný centroval z rohu a druhý pätičkou trafil protihráčov. Hneď na to si spoluprácu skúsení dlhoroční reprezentanti zopakovali, ale Kucka na loptu pred prázdnou časťou brány nedosiahol optimálne, preto ju nedokázal dostať za čiaru.

Ďalší roh už skončil v sieti. Pas Weissa predĺžil hlavou Kucka na zadnú žrď a Aleksandar Čavrič mal pred sebou iba odkrytú svätyňu, takže sa nemohol pomýliť a ani sa nepomýlil - 1:0. Išlo o piaty gól "belasých" počas sezóny 2023/24 a znova nepadol z hry. Zmeniť to chcel Lovat, štipľavý projektil z diaľky spod brvna vytesnil pred 20 498 divákmi Marič

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Prvá strela na bránu od hostí prišla až v 24. minúte, lenže Kožulj mieril priamo na Borjana. Zakrátko pálil z dobrej pozície zvnútra šestnástky nad kanonier Bilbija. Zrinjski postupom času síce nepúšťal domácich do zakončení, no ani on nebol nebezpečný. Hralo sa hlavne medzi pokutovými územiami. Slovan však herne ovládal duel. Po polčase viedol najtesnejším skóre.

Mostarský tím spravil cez prestávku dve striedania a posilnil ofenzívu. Veľká príležitosť ale prišla, keď sa Čavrič natlačil cez obrancov do veľkého vápna, pri zakončení padal a mieril iba do Mariča. Slovanisti síce boli menej na lopte, no dokázali kontrolovať, čo sa deje na ich polovici.

Prakticky definitívu pridal Sharani Zuberu krásnou strelou z hranice pokutového územia po pohľadnej kombinácii. Africký ofenzívny hráč vsietil prvý gól Slovanu z hry v tejto sezóne a presadil sa aj v druhom stretnutí 2. predkola - 2:0.

Sharani Zuberu a Lukáš Pauschek sa tešia z druhého gólu Slovana.
Sharani Zuberu a Lukáš Pauschek sa tešia z druhého gólu Slovana.TASR

Žlté karty síce zbierali hlavne futbalisti bosnianskeho majstra, ale štvrťhodinu pred koncom ju videl aj Weiss, celkovo v tomto ročníku LM to bola už jeho tretia, čo znamená, že na úvod 3. predkola hrať nemôže. Prešlo iba pár sekúnd a center Kisa z rohu poslal hlavou do siete Hrvoje Barišič - 2:1.

Mladý Marcelli prišiel na záverečné minúty, okamžite technicky mieril tesne nad. Zrinjski už všetko vrhol dopredu, avšak centrované lopty neboli presne zakončené. Canadjija zaujímavým pokusom prestrelil. Keď už sa zdalo, že Slovan si zvyšok duelu postráži, práve Canadjija krásnou ľavačkou opečiatkoval žrď a do prázdnej brány dorazil Antonio Ivančič - 2:2.

Abubakari neukončil nádeje hostí, pretože zoči-voči Maričovi trafil jeho pravú ruku. Bratislavský tím nakoniec vďaka remíze a výhre z úvodného stretnutia postupuje do 3. predkola Ligy majstrov. Jeho súperom bude lepší z dvojice Šeriff Tiraspoľ - Maccabi Haifa. Odveta sa hrá v stredu.

Prvý duel 3. predkola odohrajú "belasí" 9. augusta doma, odveta v Moldavsku alebo Izraeli je na programe 15. augusta. Už teraz je jasné, že Slovan si zahrá minimálne skupinovú fázu Konferenčnej ligy, ale bude bojovať o tú v "milionárskej súťaži".

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore